Ç.ܒye ilk rektör adayı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, haziran ayında yapılacak seçimlerde rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Tıp Fakültesi Dekanı ve Ç.Ü Rektör Adayı Prof. Dr. Özcengiz, Lima Bildirgesi’ne göre “Üniversitelerin, insanların ekonomik, sosyal, kültürel, temel ve politik haklarının yaşama geçirilmesini takip etmekle yükümlü olduklarını söyledi.

Eğitimin, olumlu bir toplumsal değişimin aracı olduğunu belirten Özcengiz, ‘’Dolayısıyla üniversiteler, ülkenin toplumsal, ekonomik, politik ve kültürel durumundan kopuk olmamalı, hak ve özgürlüklerin tam olarak edinilmesine ve sürdürülebilmesine yönelik, statükoculuktan uzak ve daimi biçimde değerlendirilmeye açık tutulan kurumlar olmalıdır’’ dedi.

Başarının Ölçütü: Emek ve Yetkinlik

 

‘’21. yüzyılın üniversiteleri, geleceği şekillendiren, akademik çevrenin niteliklerini geliştirmeye açık tüm üyeleriyle, yüksek aidiyet duygusuna sahip, engelsiz kurumlar olmalıdır’’ diyen Özcengiz, şöyle konuştu:

‘’Çukurova Üniversitesi, muhteşem yerleşkesi, 43 yıllık köklü geçmişi ve değerli insan kaynağı ile ülkemizin geleceğine şekil verebilecek güçtedir. Çukurovalılar olarak, üniversitemizi daha iyi bir düzeye taşımak ve gurur duymak ortak arzumuzdur.

Hedefimiz, Türkiye’de üniversite sıralamasında ilk beş içinde yer alabilmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için en önemli etkenin öğretim üyemizin değerli varlığı olduğunun bilincindeyim.  Bir üniversiteyi üniversite yapan içindeki bilim insanlarıdır. Öğretim üyelerimizin her alanda desteklenmesi, hak ettikleri önemin verilmesi ve artmış memnuniyetleri ile her engeli aşabileceğimize inanıyorum.   Destekleyici, yol açıcı ve işleri kolaylaştırıcı bir üniversite anlayışını birlikte geliştireceğiz.

Çözüm Odaklı Bir Yönetim İçin…

 

Ayrımcılık ve ötekileştirmeden arınmış, geleceğe huzur ve güvenle bakabileceğimiz bir üniversite hepimizin özlemidir. Köklü bir geçmişi olan üniversitemizde tüm başarıların karşılığını almak için liyakat/yetkinlik en önemli ölçüt olmalı, yönetimin işlevselliği sorun çözmeye odaklanmalıdır. Kurumsallaşmış, kayıt ve iletişim ağının sağlandığı, işleri kolaylaştıran çağdaş bir üniversite modeline dönüşme arzusu içindeyiz.

Hayatımın 30 yılını gururla Çukurova Üniversitesi’nde geçirdim. Akademik yaşamda insanların yönetim önünde eğilmek zorunda kalmayacakları, akademik kurulların temel akademik değerlerin taşıyıcısı olarak çalıştığı, emeğin en büyük güç olarak kabul edildiği bir ortamın mümkün olduğuna dair inancımı hiç yitirmeden çalıştım ve yaşadığım olumsuzluklara da hep bu inançla karşı durdum. Hak kavramı temel felsefem oldu. Yönetim anlayışımda öz ve söz bir olmalıdır diye düşündüm, öyle davrandım. Şeffaf, verilen sözlerin mutlaka tutulduğu, özgürlükçü ve adalete dayalı bir yönetim anlayışını benimsiyorum.’’

Yaşayan Bir Akademik Çevre İçin…

 

Dilek Özcengiz, üniversitelerin, toplumun öncü kurumları olduğunu kaydederek, ‘’Bu gerekçe ile sürdürülebilir yaşam ilkesi ile yola çıkacağım. Çevre ve doğa dostu bir anlayışın hayata geçmesi için her alanda uğraş vereceğim. Kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri, sosyal tesis olanakları ile her zaman içinde bulunmaktan keyif alacağımız yaşanabilir bir üniversite ortamını hep birlikte gerçekleştirebiliriz’

 

Lima Bildirgesi doğrultusunda geleceğin demokratik, yetkinliklere dayalı, özgür, en iyilerin bir araya geldiği, yaşayan bir üniversite hedefine sizlerle birlikte ulaşmak için rektör adayı oldum’’ dedi.