Çağdaş Mimarlar Yönetime Aday

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin 16-17 Ocak tarihinde yapılacak 14. Dönem Yönetimine Çağdaş Mimarlar Grubu adaylığını açıkladı.

Mimarlar Odası Adana Şubesi Çağdaş Mimarlar Grubu Yönetim Kurulu Adayları Nusret Baş, Önem Cihangir, Demet Erke Yaptı, Göksel Kirecçi, Rabia Doğan, Abdullah Altuğ ve Barış Altıok’tan oluşan ekiple yönetime talip olduklarını açıkladı. Mimarlar Odası Adana Şubesi adaylarından Nusret Baş, “Geleceğimizi Birlikte tasarlamaya, birlikte yönetmeye adayız” dedi.

Çağdaş Mimarlar Grubu Yönetim Kurulu Adayları yaptıkları açıklamada,”Gücümüzü biliyoruz. Kendimize güveniyoruz. Birikim ve düşüncelerimizle yönetime adayız” şeklinde konuştular. Açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

“Mimarlar Odasının, Ulusal ve evrensel sorumluluklarını sürdürmek, geleneğini ve kimliğini korumak, mimarlık mesleğinin toplumsal duyarlılıkla uygulanmasını sağlamak amacıyla, oda bütünlüğünde birlikte yönetmeye adayız.    Tüm meslektaşlarımızı oda çatısı altında, birlikte çalışmaya, toplumun, mimarlığın ve mimarların hizmetinde olmaya çağırıyoruz.

Mimarlık eylemini toplumsallaştıran, Mimarlık meslek alanını zenginleştiren, mesleği geliştiren ve etik kodların içselleşmesini önemseyen, meslektaşı ile dayanışma içinde olan, Mimarlık araştırmaları ile mesleğin gelişimini sağlayan, meslek birikiminin yaygınlaşmasını çoğaltan, basılı ve görsel yayınları üreten, kamusal, kentsel mücadele pratiklerini yaygınlaştıran, mimarlık eğitimi sürecinde etkin rol oynayan, çocuklar için toplumsal gelecek umudu yaratan, birlikte üreten, birlikte yöneten olmak istiyoruz.

Üretim süreçlerinde üyeleriyle birlikte katılımcı, yasal düzenleme süreçlerinde aktif, kurumlarla iletişim süreçlerinde ısrarcı, toplum yararına mimarlık üretiminde alternatifler sunan, kent yaşamında uygulanabilir çözümleri projelendiren bir mimarlık anlayışıyla, mimarlık mesleği daha da güçlenecektir.

Mimarlar Odasının toplumsal ve tarihsel sorumluluğunu biliyoruz. Oda içinde ilkeli birliktelikler ile, bilgi oluşturma, eylem önerme ve bu eylemleri karar süreçlerinde tartışarak hayata geçirme ortamlarını sağlamak istiyoruz. Haklarını birlikte arayan, birlikte üreten bir çalışma tarzını benimsiyoruz.”

KAMIŞLI’DAN DESTEK

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanlığını 4 dönem yürüten Bekir Kamışlı bu dönem aday olmadı. Bekir Kamışlı, Çağdaş Mimarlar Grubunu desteklediğini açıkladı.