Çam ağaçlarını kesiyorlar

Çapa Balık Restorantın yanındaki bölgede lokal ve hizmet binası yaptıran Çukurova GİAD'ın aynı alandaki özel bir site ile yol konusunda anlaşmazlık yaşadığı, sitenin yönetiminin yol konusundaki kararlılığı karşısında adı geçen derneğin ona yakın çam ağacını motorla kestikleri iddia edildi. Bölgede oturan sakinler konuyu Orman Bölge Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ileterek kesimlerle ilgili yasal işlem yapılmasını istediler.

Çapa Balık Restorantın yanındaki bölgede lokal ve hizmet binası yaptıran Çukurova GİAD’ın aynı alandaki özel bir site ile yol konusunda anlaşmazlık yaşadığı, sitenin yönetiminin yol konusundaki kararlılığı karşısında adı geçen derneğin ona yakın çam ağacını motorla kestikleri iddia edildi. Bölgede oturan sakinler konuyu Orman Bölge Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek kesimlerle ilgili yasal işlem yapılmasını istediler.
Başkanlığını Ömer Faruk Sakarya’nın yaptığı Çukurova GİAD’ın çam ağaçlarını kestirdiklerine işaret eden özel site sakinleri konuyu yetkili mercilere şikayet ettiler.  Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta müdürlüğü ekipleri, ağaç kesmenin yasal olmaması nedeniyle gerekli soruşturmayı başlatarak işlem yaptı. Adı geçen bölgede hizmet binası ve lokal yapmak Çukurova GİAD’ın belirten ağaçları kestirdiğine işaret eden bölge sakinleri, ‘Ağaç kesimi ile ilgili görüntüler elimizde. Hızar motorları ile ağaçları kesiyorlar. İnşaat alanı için yer açıyorlar. Yetkililer konuya müdahil oldular. Umarız gerekli yasal işlem başlatılır’ dediler.
Tarihler 13 Mart 2019’u gösterdiğinde yani seçimlerden 2 hafta önce dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından Çukurova Genç İşadamları Derneği’ne hizmet binası yapmak için bugün ağaçların kesildiği alanın tahsis edildiği o tarihte bir otelde düzenlenen imza töreni ile kamuoyuna duyurulmuştu. Başkan Sakarya o toplantıda ‘Kısa zamanda binamızı bitireceğiz’ diyerek Sözlü’ye teşekkür etmişti. İşte bu hizmet binasının yapımı sırasında bahse konu ÇGİAD’a yol açabilmek için bugün çam ağaçlarını kestikleri kaydediliyor.