Canatar: "Her girişimcinin hedefi ve hayali olmalıdır"

Adana Ticaret Borsası (ATB) ‘KOSGEB Destekleri Bilgilendirme’ Toplantısı düzenledi. Adana Ticaret Borsa’sı Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar "Her girişimcinin hedefi ve hayali olmalıdır" dedi.

KOSGEB’İN DESTEĞİ İLE İŞLER BÜYÜR

Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Yumuşak, Genel Sekreter Mustafa Hızlı, borsa üyeleri ve TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar, “Ülke ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’ler ve de Girişimcilerdir. Bunu yapabilen, başarabilen, yurtdışına açılabilen bu işletmelerimize de devletin destek vermemesi düşünülemezdir. İşlerini büyüten, vizyonunu genişleten, daha çok ihracat yapan, inovatif olan, çalışanlarından daha fazla verim alan işletmeler KOSGEB’den aldığı destekler sayesinde bunları yapabilmektedir. Her girişimcinin ve işletmelerimizin mutlaka hayali ve hedefleri olmalıdır, bunları gerçekleştirmek ve de uygulamak için devletin desteklerinden ve hibelerden faydalanmaları gerektiğini önemle ve de özellikle vurgulamak istiyorum. Çalışan, emek veren her girişimci ve işletme kendine ve de aynı zamanda ülke ekonomisine fayda ve ivme kazandırır. İşletmelerimiz, ekonomimizi daha yukarı ve de müreffeh düzeye çıkarmak için işletmelerimiz KOSGEB’i de yanında görmelidir” dedi.

 

KOBİLERE 2003’TEN BERİ DESTEK SAĞLIYORUZ

KOSGEB’in görevi ve hedef kitlesi, KOBİ’ler, KOSGEB destek programları ve KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğünün Faaliyetleri hakkında bilgi veren KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu,’ 1990 yılında, 3624 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Amacı: Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin; Ekonomideki Payını ve etkinliğini arttırmak, Rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, Sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmektir. KOSGEB Kurulduğu 1990 yılından, 2003 yılına kadar; ülkenin ve KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda, İşletmelerin,  ulusal ve uluslar arası pazarda, rekabet güç ve düzeylerini yükseltmek için ihtiyaç duydukları; eğitim, danışmanlık, bilgilendirme ve teknolojik destekler sunmuş, özellikle imalat sektörünün gelişmesi için ihtiyaç duyulan muhtelif faaliyetler göstermiştir. KOSGEB, 2003 yılından itibaren, sürdürmekte olduğu hizmetlere ilaveten,  KOBİ’lere finansal destekler de sağlamaya başlamıştır” diye konuştu.

Sucu, Kobi Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği – Güç birliği Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon Ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı,  Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı, Genel Destek Programı (Yurt İçi Fuar Desteği, Yurt Dışı İş Gezisi Desteği, Tanıtım Desteği, Eşleştirme Desteği, Bağımsız Denetim Desteği, Danışmanlık Desteği, Eğitim Desteği, Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, Enerji Verimliliği Desteği, Tasarım Desteği, Belgelendirme Desteği, Test Analiz Kalibrasyon Desteği konularına da açıklık getirdi.

Katılımcıların merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından ATB Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar, Hamit Sucu’ya aktardığı bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Borsanın 100. Yıl anısına hazırlatılan ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ kitabını hediye etti.