ÇAY: BÜROKRATLARINIZ BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir Belediyesi'ne ait hizmet binasının 3 katlı olarak yapıldığını ve o tarihte mezarlığa ait bir arazi üzerine inşa edildiğini ve ruhsatının da bulunmadığını söyledi

Akçatekir’inPozantı’nın mahallesi olmasından sonra bu binanın kendilerine geçtiğini ve halen de kullanıldığını ancak bugün Büyükşehir tarafından özel idarelerin kapanmasından sonra kendilerine geçen mezarlık nedeniyle binanın istenilerek buraya ASKİ binası yapılmak istenildiğini ifade etti.

BİNAYI BOŞALTIN ŞOKU!

Mustafa Çay Büyükşehir Belediyesi’nde koordine eksikliğinin olduğunu, İstimlak Daire Başkanın kendisini arayarak binayı boşaltmayı istediğini, ASKİ yetkililerinin ayrı arayarak binaya kendilerinin oturacağını söylediğini belirtip ‘Yangından mal mı kaçırıyoruz. 2 başkanı karşı karşıya getirmek istiyorlar. İmar Barışı’ndan faydalanmışız. Mezarlıkta bina yazıyor mu devir evraklarında ki siz bina arıyorsunuz. Bu konulardan Zeydan Karalar’ın haberi var mı? Diyerek soruyorum bana yanıt vermiyorlar. Bu konuya el atın’ dedi.

KARALAR: BUNLAR MECLİSTE KONUŞULMAZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Mustafa Çay’ın bu konuşmalarına anında müdahil oldu. Karalar, ‘Bütün bunlar burada konuşulacak konular değil. Vakti saati gelince düzeltilir. İdarenin çözeceği konuyu meclise taşımanın anlamı yok. Sen belediye başkanı olarak benimle konuşacaksın. Bunun çaresine bakılacak’ dedi. Mustafa Çay ise belediyedeki bu koordine eksikliğinden dolayı kendisinin alt kademedeki insanlara dert anlatmak zorunda kaldığını söyledi ve Adana Valiliği’ne resmi yönden de konuyu taşıyarak başvurusunu yaptığını ifade etti.