ÇBB üyeleri, Nisan Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti

Çukurova'nın bereketli topraklarından Azerbaycan'a giden Çukurova Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları heyeti, ilk olarak Cebrail-Horadiz karayolu üzerindeki Nisan Şehitleri Anıtı'nı ziyaret ederek, anıta karanfil bıraktılar, şehitleri dualarla yad ettiler.

"SEVİNCİNİZİ PAYLAŞMAYA GELDİK"

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş  ile köy sakinleri Oktay Haziyev'in evini ziyaret etti. Haziyevlerin, ailelerinin tehlikeli olmasına rağmen, Nisan 1994'ten beri köyde yaşadıkları belirtildi. Ardından Adana Karaisalı Belediyesi ile Jabrayil İlçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. 

Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev imza töreninde bir konuşma yaparak, 2016 yılının Nisan savaşlarında Azerbaycan Ordusunun zaferinden, Cocuk Mercanlı  kentinin yeniden kurulmasından, göçmenlerin 24 yıl sonra kendi yurtlarına dönüşünden konuştu. O, işgal altında olan tüm arazilerin tahliye edileceğine, Cocuk-Mercanlılılar gibi diğer göçmenlerin de atalarının topraklarına döneceklerine emindir şeklinde konuştu.

Adana- Karaisalı Belediye Başkan Yrd. Recep Ak, gazetecilere verdiği röportajda "Biz iki devlet, bir milletiz. Bugün Karaisalı Belediyesi ve Jabrayil ilçesi kardeş şehir protokolü imzaladı. Karşılıklı ziyaretlerle kültürel ve sosyal ilişkileri daha da geliştirmek ve kardeşliği güçlendirmek istiyoruz "dedi.