Çelik ve yönetiminden CHP’ye ziyaret

Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri CHP Adana İl Yönetimi’ni ziyaret etti.

İl Başkanı Ayhan Barut’un yurt dışında olması nedeni ile dernek yönetimini CHP Adana İl Sekreteri Zihneti Emre, Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nejat Altınok, Sağlık Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatma Kütük, Muhtarlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ekrem Kütük, Organizasyonlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Zeliha Divarcı konuk etti.

Başkan Kemal Çelik yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra yaptıkları çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Alevilerin haklı taleplerini, CHP’den ve sosyal demokrat belediyelerden neler beklediklerini dile getirerek, ‘Üyelerimizin profillerine bakıyoruz.Malum ülkemizin durumu ortada, alanlarda mücadele edecek arkadaşlarımızla yolumuza devam etmek düşüncesindeyiz. Derneğimizin üyelerinin çoğu CHP’li. CHP’li olmayanları da CHP’ye üye yapacağız. Çünkü Cumhuriyetin kurucu ögelerinden birisi Aleviler gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’ dedi.

Çelik, Alevilerin birlik ve beraberliğine yönelik bir sistemin işlediğine dikkat çekerek, ‘Cumhuriyetin tüm kaleleri feth edilmeye çalışılıyor. Hukukun üstünlüğü yerle bir edildi.Buna benzer birçok demokratik kurumun sindirilmiş, yok sayılmış ama ayakta duran, direnen, Cumhuriyetin değerlerinin yeniden demokrasi ile buluşturma çabamız biz Alevilerin en asli görevlerindendir. Bizim olmazsa olmazımız  demokrasidir, laikliktir, insan hak ve özgürlükleridir. Bunların hepsini biz tek başımıza değil, el ele, yan yana yürüyerek çözebiliriz. Bu nedenle CHP üyelerimizin aidiyat duygusu taşıdığı ve değer verdiğimiz bir partidir.Bugün bu azılı iktidarla mücadele sadece CHP’ye kalmıştır. Mücadeleye hep birlikte devam etmek için bizler de CHP’nin yanındayız.’diye konuştu.

Mevcut iktidarı devirmenin yolunun kadınlardan geçtiğini iddia eden Kemal Çelik, ‘Biz de yönetimimizde kadın arkadaşlarımıza öncelik tanıyoruz ve tanımaya devam edeceğiz. Çünkü kadının olmadığı hiçbir maya tutmaz diye düşünüyoruz. Toplumun her kesimi sıkıntı içerisinde. Bu kötü gidişin bir şekilde durdurulması gerekiyor.Ayrıca inançlarımızın gerçekleştirilmesi ve yaşatılması için inanç merkezlerimizin oluşturulması lazım.Yereldeki belediyelerimizin çabası ile bu inanç merkezlerimizin bizlere tahsis edilmesi gerekiyor.Sağ belediyelerden ve farklı görüşlerdeki belediyelerden bir beklentimizin olmamasına rağmen, talebimizi dile getirdikten sonra katkı koyarlarsa da yok demeyiz.Ancak sosyal demokrat belediyelere de taleplerimizi yüksek sesle iletmeye devam edeceğiz.’dedi.

CHP Adana İl Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan ise her alanda toplumun sindirilmeye çalışıldığını belirterek, ‘CHP son dönemde sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve emek örgütleri ile iç içe hareket etmektedir.Onların tüm etkinliklerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz.Size katkı koyacağız, üye olacağız.Her zaman yanınızdayız. CHP her zaman sizlerle yanyana yürümeye devam edecek.’diye konuştu.