Çelikcan: ''Engellilere sahip çıkmak sosyal sorumluluk''

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yeni açılan Engelli Koordinasyon Merkezinde engellileri bir araya getirdi.

Özel araçlarla evlerinden alınarak merkeze getirilen engelli vatandaşlar bu araçlarla tekrar evlerine bırakıldı. Düzenlenen yemeğe katılan engelli vatandaşlar Yavuzlar Engelli Koordinasyon Merkezi'ni çok beğendiklerini söylediler.Yemeğe katılanlara Yüreğir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler ve gül dağıtıldı. Günleri kutlandı.

 

Yüreğir Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çelikcan ‘Engelli vatandaşlarımız nasıl hayata sabırla inançla tutunuyorlarsa, bizde sevgi ve şefkatle onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmek istiyoruz.  Asıl olan yüreklerimizin, duygularımızın ve niyetlerimizin engelli olmamasıdır. Engelliler de toplumumuzun birer bireyleridir. Engellisine sahip çıkan toplum gelişmiş toplumlardır. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra bir insanlık görevidir.' dedi.

 

Adana'da yaşayan tüm engelli vatandaşların kullanacağı Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelli Anaokulu 'nun hizmette olduğunu belirten Başkan Çelikcan' Yeni açtığımız bu merkezimizde engelli vatandaşlarımız çeşitli etkinlikler gerçekleştirebileceklerdir. Yine ilk olan 'Engelli Anaokulundan ise Adana 'da yaşayan engelli vatandaşlarımız faydalanacaktır. Bu merkezimizden vatandaşlarımızın daha iyi faydalanması için özel hazırladığımız 2 aracımız engelli vatandaşlarımızın hizmetindedir. Engelli vatandaşlarımız bu araçlarımızla bu merkezlerimize artık daha rahat gelip gitmektedirler.' şeklinde konuştu.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kasap ve Gör-Bir Dernek Başkanları yapılan bu merkez için Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ettiler. Adana'da ilk defa böyle bir merkezin açıldığını belirten Dernek Başkanları 'Yavuzlar Engelli Koordinasyon Merkezi'nden tüm Adanalı vatandaşlarımız faydalanıyor. Bizim için çok önemli olan bu merkezde engelli vatandaşlarımız bir çok etkinliğe katılabileceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.' dediler.