Çelikcan: "Partimizin uygun göreceği her göreve hazırım"

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimin vereceği her göreve hazırım" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan son gelişmelerle ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak 'Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimin vereceği her göreve hazırım. Şu anda memuriyete dönme gibi bir düşüncem olmamıştır. Bununla ilgili olarak konuşulan ve söylenenler tamamen dedikodur. 2009 yılında aday olduğumda da böyle dedikodular ve yıpratma kampanyaları yapılmıştı. O dönemde aday olamayıp açık açık başka partilere çalışanlar bugün yine değişik senoryalar ortaya atmaktadırlar. Şu anda partim bana ne görev verirse versin yapmaya hazırım.' şeklinde konuştu.

 

Siyasetin amacının halka hizmet olduğunu belirten Başkan Çelikcan 'Seçildiğim günden bu yana vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalıştım. Yüreğir'e yapılan hizmetlere bakıldığında,  ilçemiz kurulduğundan bu yana en fazla hizmeti bu dönemde almıştır.Belediye Bütçemiz göreve geldiğimiz 2009 yılında 65 milyon iken bugün 120 milyona çıkarmış bulunmaktayız. Bir taraftan geçmiş dönemden kalan borçları öderken yatırımlarımızı da kat kat artırdık.  Belediyemiz tarihinde ilk defa sigorta ve maliye borcunu aylık öder duruma gelmiştir.' dedi.

 

Yüreğir'in yıllardan bu yana hizmet almamasından dolayı gelişemediğini belirten Başkan Çelikcan 'Bu dönemde yaptığımız projelerimizle Yüreğir'in önü açılmıştır. Büyük çoğunluğu gecekonduların oluşan konutların yerine modern konutlar yapmak için Adana'da ilk gerçek 'Kentsel Dönüşümü' biz gerçekleştirdik. 9 ayrı mahallemizde gerçekleşecek dönüşümle ilçemiz modern bir yapıya kavuşacaktır.

 

Bunun ilk startını Kışla mahallemizde başlatmış bulunmaktayız. TOKİ ile gerçekleştireceğimiz projemizin ihalesi yapıldı. Kazanan Müteahhit kısa süre içerisinde işe başlayacaktır. Bunun yanı sıra Adana'da ilk defa 11 adet 'Kültür Evi', 11 adet Taziye Evi, Engelli Koordinasyon Merkezi, Otizm Merkezi yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. 60 adet parkımızı yeniledik. Yüreğir'in en büyük parkı olan Kültür Park'ı hizmete açtık. Adana'nın en büyük Kültür Merkezi yakında açılacaktır.

 

Bunun yanı sıra 62 adet hizmet aracı ve iş makinası alarak araç gereçlerimizin tamamına yakının yeniledik ve Yüreğir'in kurulduğundan bu yana yapılan yol çalışmasından daha fazlasını bu dönemde gerçekleştirdik.

 

Bu bir hizmet yarışıdır. Başbakanımız kimi uygun görürse ben yanında olacağım. Benim siyasi terbiyem bunu gerektirir. Bundan sonra ise partimin her zaman emrinde olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.