Çelikcan, ''Yalanları ellerinde patlıyor''

Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren Yüreğir'in Ak Partili Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hayır oyu isteyenlerin halka öylesine akıl almayacak derecede yalanlar söylediklerini sahada gördüklerini belirterek 'Ne var ki halkımız bilinçli ve bütün olup bitenleri görüyor, izliyor. Hayır, için yalanlarını sıralayanların yalanları ellerinde patlıyor. Evet, oyları hızla yükseliyor' dedi.

Anayasa referandum oylaması öncesinde çalışmalarından bahseden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, evet oylarının tırmanışa geçtiğinin müjdesini verdi. Çelikcan bu konuda şunları söyledi.

‘14 Şubat tarihinden bugüne kadar evet için çalışıyorum. Yüreğir’in köylerinden evet çalışmasına başlayarak 50 köyü ziyaret ettik. Merkezde de yoğun bir tempo ile çalıştık ve diğer ilçelere de giderek evet çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle hayır çalışması yapanlar vatandaşların akıllarını çelmeye çalışmışlar. Yalan ve yanlış bilgiler artarmışlar. Öyle yalan söylüyorlar ki Padişahlık geri gelip babadan oğla saltanat geçecek diyecek kadar bunlar yalanın içine batmışlar. Bizler halka giderek konuyu anlattığımızda onlar hakikati görüyorlar. 18 yaşında milletvekili seçilmesini dahi yalan ve yanlış ile halka anlatıp onlardan hayır istemişler. Biz halka gidip doğruyu anlatınca evet oylarımız artıyor. Köydeki vatandaşlar siyaseti de yakından takip ediyorlar. Doğruyu onlar görüyorlar. Evet, oylarımız artıyor. Kararsız olan insanlar da var elbette. Adana için eğer MHP’den gelen destek artar ise yüzde 50 oranını aşarız. Hayır, kısmında kararsız olanlardan bahsediyorum. Halkın bilinçlenmesinin artması ile evet oyları hızla yükseliyor.

SİNANPAŞA’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI

Sinanpaşa’da halen yürütülen Kentsel Dönüşüm Uygulaması hakkındaki sorularımızı da yanıtlayan Başkan Mahmut Çelikcan, Sinanpaşa’da bütün yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirterek belli bir kesimin TOKİ ile yürütüldüğünü söyledi. Projelerin onaylanarak anlaşma aşamasına gelinmediğini, 2.etap kısımda ise hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. Hilton Bölgesi olan ikinci etapta gelişmenin olmadığını, birinci etap olan belediyeye yakın bölgeler olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan konu hakkında özetle şunları söyledi.

‘Sinanpaşa’daki Kentsel Dönüşüm Uygulaması’nda sınır değişikliği yapılıyor. Yüreğir Otogar’ını kentsel dönüşümün dışına alıyorlar. İkiye ayırmışlar ve iki etapta yapıyorlar. TOKİ ile yapılan kısım var. Diğer kısım da müteahhit eliyle yürütülüyor. Orada da bir gelişme sağlanamadı. Belediye olarak biz Sinanpaşa’da toplantılar yaptık. Vatandaş diyor ki, bize imarı versinler. Biz de müteahhitler ile anlaşarak yaptıralım diyorlar. 11 yıldır çözemediler Sinanpaşa’daki bu sorunu. Yüreğir Belediyesi olarak yerinde dönüşümü öğrendik ve başarılı olduk. Büyükşehir Belediyesi bu konuda mesafe alamadı. Devlet eliyle dönüşüm yürütülür ise çok ağır işliyor bu olaylar. Çevre Bakanlığı kentsel dönüşüm yapan belediyelere sağladığı kredilerin faizlerini kendisi karşılayacak. Bu da çok önemli bir gelişme’ Kışla Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümlerden de örnekler veren Başkan Mahmut Çelikcan, kendilerinin dönüşümün önünü açtığını ve bunun da arkasının geleceğini söyledi.

KENT BİLGİ SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ

2009 yılında köylerin belediyelere dâhil olması ile ortaya çıkan ve ardından 2014’de belediyeye geçen köylerdeki emlak vergilerinin akıbeti hakkında da bilgi veren Başkan Mahmut Çelikcan, daha önce alınan emlak vergilerini mahsuplaştıklarını söyledi. Vatandaşın cebinden çıkan bu paraların böylelikle araya gitmediğini söyledi. Adana’da kent bilgi sisteminin getirilmesi gerektiğini belirten Başkan Mahmut Çelikcan, bu sistemin tüm binaların kayıt altında olmasını da getireceğini söyledi. Yüreğir Belediyesi’nin 2 milyar lirayı bulacak bu uygulama için harekete geçtiğini belirten Çelikcan, kendilerindeki e belediye bilgilerinin de bu kent bilgi sistemi ile birleştirileceğini belirtti. Gelirlerin de artacağı bu uygulamanın belediyeye kazandırılacağını belirterek ‘110 milyar lira bütçeli belediye olarak Yüreğir halkına hizmet veriyoruz. Gelirlerimizin artırılması adına tüm çalışmaları yapmak zorundayız. Vergi ve SSK borcu olmayan belediye olmanın da gururunu yaşıyoruz. Uzlaşmamız var vergi ve SSK’da onları da gelen paradan direk kesiyorlar. Borçları hafiflettik. Kamudan gelen kaynaklarımız artıyor.’

YÜREĞİR BELEDİYESİ ARSA SATIN ALIP KONUT YAPIYOR

Başkan Mahmut Çelikcan, İş Bankası’nın sattığı Sümerbank arsasını kendilerinin satın aldıklarını ve buraya konut yaparak halka vereceklerini söyledi. Konu hakkında bilgi veren Çelikcan, ‘Belediye olarak arazi satın alan belediye durumundayız. İş Bankası’nın Sümerbank arazisini satın aldık. Burasının yarısını sosyal konut yapacağız. Geliri olmayan kişilere. Kura usulü ile vereceğiz. 600 civarında konut yapacağız. Bakanlıktan olur alarak Nisan ayında ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. 15 ayda bitirerek halkımıza teslim edeceğiz. Geri kalan arazinin yarısını da yani yola doğru olan kısmını da satacağız. Kulak Kent’e yakın bu alandaki arazimizi iyi değerlendirerek hayata geçirmiş olacağız. Yani biz boş oturmuyoruz. Halkımız için çalışıyoruz.’ ifadeleriyle çalışmalarını aktardı.