Cerrahi Onkoloji alanında ilk uzman Balcalı'dan

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalına bağlı Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı tedavi hizmetlerinin yanında yetiştirdiği uzman hekimlerle de dikkat çekiyor. Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Özgül Düzgün'de bu amaçla aldığı eğitim ve çalışmalar sonrası Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı'nın ilk uzmanı oldu.

2013 Yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı bünyesinde kurulan Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı 2 Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi ile Kanser hastalarının cerrahi tedavisinde faydalı olmak üzere hizmet veriyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan bölümün Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Cem Kaan Parsak Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı'nın kanser hastalarının cerrahi tedavisinin yapılmasında önemli bir rol üstlendiğini, hastalığın iyi irdelenerek bu alandaki tedavilerin en iyisini uyguladıklarının altını çizdi. Parsak, kanser hastasına uyguladıkları tedavi yöntemleriyle daha konforlu bir yaşam sunmayı amaçladıklarına da vurgu yaparak bu amaçla tedavi gören hastalardan aldıkları sonuçlardan son derece memnun olduklarını da belirtti. Parsak "bu alanda ilk uzman hekim arkadaşımızı da tıp camiasına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Blim Dalına bağlı Cerrrahi Onkoloji Uzmanlığı ünvanını ilk alan Özgül Düngün ise istanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olduğuna dikkati çekerek Balcalı'da ise Cerrahi Onkoloji alanın da eğitim alarak Bilim Dalı'nın ilk uzmanı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova'da Balcalı'nın Bölge'nin en büyük sağlık üssü olduğuna işaret ederek, "hastanemiz bu kapsamda yeni dallarda önemli hizmetler veriyor" ifadesini kullandı. Taşova Hastane olarak Medikal Onkoloji ve Cerrahi Onkoloji alanlarında çok önemli hizmetler verdiklerinin altını çizerek bu alanlarda birbirinden önemli hekimlerin hastalrın tedavisi için çalıştıklarına vurgu yaptı. Bu bağlamda Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı'nın ilk uzmanı olarak hekimliğe devam edecek olan Özgül Düzgün'ü de kutlayan Taşova hem fakülte hem de hastane olarak sadece hasta tedavi eden değil aynı zamanda hekim yetiştiren eğitim kurumu olarak önemli bir misyonu da yerine getirdiklerini belirtti.