Çetin’den 2 metre 70 cm’lik yola tepki

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’nde Yahya Dutar adlı bir vatandaşın “Bu kadar dar yol olur mu?” diyerek verdiği bilgi üzerine hayretler içinde kaldı. Yolun yerini anında Google Earth paylaşımından bilgisayar üzerinde gören Çetin’in, “İtfaiye giremeyen yol olmaz, işgali hemen kaldırın ve o yolu açın” diye talimat vermesi alkışlarla karşılandı.

Adana’da Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin’in her hafta olduğu gibi belediye müdürlerinin de yer aldığı Halk Günü yine ilginç diyaloglara sahne oldu.  100. Yıl Mahallesi oturan Yahya Dutar adlı vatandaşın verdiği bilgi Başkan Çetin’i hem çok şaşırttı hem de anında talimat vermesine neden oldu. 85313. Sokak’ta oturduğunu belirten Dutar’ın “Yol 2 metre 70 - 80 santim genişliğinde yani o kadar dar ki araba sıyırarak ambulans zor geçiyor, itfaiye aracı ise geçemiyor, böyle yol olabilir mi?” diye yakındı ve genişletilmesini istedi. Çetin de yanındaki müdürlerden yolun bulunduğu alanı bilgisayar üzerinden Google Earth’de görünce “Bu kadar dar yol almaz, itfaiye aracı giremiyorsa orası yol değildir, işgal vardır” dedi ve “İşgali önleyin, ağaç kesmeden o yolu derhal açın” diye talimat verdi.

“BİZİMLE GÖRÜŞMEDİNİZ, SİZE KÜSKÜNÜM”

Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen Halk Günü’nde hemen her hafta olduğu gibi yine ilginç diyaloglar da vardı. “Başkan Sizi Dinliyor” ekibinin anket yaptığı sırada Halk Günü olduğunu öğrendiğini belirten Züleyha Yarız adlı genç bir kadın, Karahan köyünden geldiğini söyledi ve Başkan Soner Çetin’e “Ben size küskünüm” diye serzenişte bulundu. “Neden küskünüm biliyor musunuz?” diye sordu, yanıtını da kendisi verdi: “Karahan’a birkaç kere geldiniz ama hep erkeklerle görüştünüz. Karahan’da ekmeğini dikiş nakıştan çıkarmaya çalışan kültürlü kızlar ve kadınlar da var ama siz bizi hiç görmediniz?” Yarız’ın kadınlar olarak randevu talebine olumlu yanıt veren Çetin, “Keşke köye geldiğimde yakalasaydınız beni” dedi.