Çetin’e mecliste ‘Başarı Plaketi’ verildi

‘Türkiye’nin En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ seçilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin belediye meclisinde teşekkür sürpriziyle karşılaştı. Adana için kim iyi bir şey yapsa mutlaka ya eleştirildiğini ya da engellenmek istendiğine dikkat çeken Çetin, “Adana düşmanlarına karşı ayrım yapmadan birleşelim, iyi şeyleri kim yaparsa yapsın takdir edelim” diye seslendi ve ekledi: Başarı hepimizindir.

Gezici Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde yaptığı anket araştırmasında ‘Türkiye’nin En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ seçilen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e meclis toplantısı sırasında sürpriz yapıldı. CHP Seyhan İlçe Başkanı da olan Çukurova Belediye Meclisi üyesi Abeydullah Kolcu ile CHP’li üye Nazlı Pınar Ünlü kürsüye gelerek Başkan Çetin’e “Çukurova’nın adını başarıyla tüm Türkiye’ye duyurduğu için” teşekkür ettiler, çiçek ve teşekkür plaketi verdiler. “Adana’da Adanalılarca yapılan iyi şeyler nedense yeterince takdir görmüyor?” sorusuna yanıt arayan Çetin, “Birileri hemen ‘neden seçildi, kim seçti?’ diye sorular yönelterek şüphe uyandırmaya, kafa karıştırmaya çalışıyor ama gelin 2016 el ele vereceğimiz bir yıl olsun” dedi ve şu çağrıyı yaptı:

“KİM BAŞARILI OLURSA YANINDA OLALIM”

“Hani, zebaniler Cehennem’den çıkmak isteyen herkesin yanında nöbet tutarmış da bir tek sosyal demokratların olduğu bölgede olmazlarmış; çünkü sosyal demokratlar birbirleriyle uğraşırlarmış, diye anlatılan bir Cehennem fıkrası vardır ya, işte bu fıkra artık Adanalılar için anlatılıyor. Çünkü Adana’da kim, hangi konuda iyi bir şey yapsa, başarılı olsa içimizden birileri illa bir Çapanoğlu arıyor, karşı çıkıyor ve kafa karıştırmaya çalışıyor. Soner Çetin’e dün ‘iyi’ diyen bugün ‘kötü’ diyebiliyor. Başarı kimin olursa olsun başarıdır ve takdir edilmelidir. Artık AKP, CHP, MHP, HDP olarak siyasi ayrımları bir kenara bırakıp kim başarılı olursa onun yanında olalım, başarı hepimizin, Adana’nındır. Ben de Çukurova Belediyesi’ni temsil ediyorum, onun için ödül bana verildi ama aslında bu başarı meclisimizin, yöneticilerimizin ve tüm çalışanlarındır.”

PEYZAJ MİMARLIĞI İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Çukurova Belediye Meclisi’nin önceki oturumda ise Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden akademisyenler ile varılan anlaşma masaya yatırıldı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yöneticilerinin ÇÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümüne giderek hocalardan “Sizin katkılarınızı bekliyoruz” diye talepte bulunduğuna işaret eden Başkan Soner Çetin, “Hocalarımız da gerek şemsiyeli sokak gibi konsept sokakların oluşturulması ve gerekse parkların temalı olması, kentin peyzaj düzeninin bilimsel bir bakışla yeniden ele alınması konularında hiçbir maddi karşılık beklemeden bize destek olacaklar. Bunun için bir de protokol yapacağız” diye bilgi verdi. Bu konudaki teklif mecliste oybirliğiyle kabul edildi.