Çetin'in belediyesinde 'SEHVEN' atama

Çukurova Belediyesi'nde değişik görevlerde bulunan toplam 11 kişinin görevlerinden alınarak yerlerine yapılan atamaların yönetmeliklere aykırı olması nedeniyle yapılan şikâyetler sonrasında belediye hakkında Çukurova Kaymakamlığı idari soruşturma başlattı.

Çukurova Belediyesi’nde değişik görevlerde bulunan toplam 11 kişinin görevlerinden alınarak yerlerine yapılan atamaların yönetmeliklere aykırı olması nedeniyle yapılan şikâyetler sonrasında belediye hakkında Çukurova Kaymakamlığı idari soruşturma başlattı.

YÖNETMELİKLERE AYKIRI

 2016 yılında gerçekleşen olayda Başkan Soner Çetin tarafından belediyede görev yapan toplam 11 müdür ve yetkili kademedeki görevliler bir başka yerlere gönderilip yerlerine yeni atamalar yapıldı. Bu atamalarda İnsan Kaynakları yetkilisi tarafından ilgililere tebliğ edildi. Ancak görevden alınanların yerlerine atanan isimlerin sınav yönetmeliği ile görevde yükselme yönetmeliklerine aykırı bir şekilde atandıkları görevden alınan müdürlerin şikâyetleri üzerine ortaya çıktı.

YANLIŞ YAPTIM, DÜZELTİYORUM

Bu şikâyetler sonrasında Çukurova Kaymakamlığı idari soruşturma başlattı. Kaymakamlık tarafından soruşturmayı yürütmekle görevli kişiler tayin edilip konu incelenmeye alındı. Başkan Soner Çetin yaptığı yanlışlığın soruşturma kapsamına girdiğini görünce bu kez resmi bir yazı ile göreve getirdiği kişilere ‘SEHVEN ATAMA YAPILDI, YANLIŞLIĞI DÜZELTİYORUZ’ diyerek ikinci bir resmi yazı gönderdi. Sehven atama yaptığı kişilerin yerine de bu kez vekâleten atama yaptı.

SORUMLULAR HAKKINDA DAVA AÇILABİLECEK

Çukurova Kaymakamlığı’nın başlattığı soruşturmanın neticelenmesinden önce Başkan Soner Çetin’in bu sehven atama yapıldığını belirtip düzeltme yoluna gitmesi olası hakkında açılacak olan ‘Görevi kötüye kullanma’ davasının önüne geçmek amaçlı olduğu ifade ediliyor. Görüşlerini aldığımız hukukçular ise sehven de olsa yapılan atamalardan sonra makamda temsil hakkı olmayan kişilerin verdiği zararların düzeltilemeyeceğini ve her şekilde davanın açılacağı görüşünde birleştiler. (Cukurovabarisgazetesi.net)