Ceyhan'da "Gözyaşı Geceleri" izleyiciyle buluştu

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Gözyaşı Geceleri Kerbela’ programı büyük beğeni ile izlendi. ‘Gözyaşı Geceleri’ daha önce Ramazan ayında ve Kutlu doğum haftasında Ceyhan’da izleyicilerle buluşmuştu.

Yönetmenliğini ve başrolünü Haşim Ötken'in üstlendiği programda Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin'in katledilişi canlandırıldı. Yaklaşık 3,5 saat süren programı büyük bir ilgi ile izleyen davetliler gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

Ceyhan Devlet Bahçeli Spor Tesisleri’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Muharrem ayı nedeniyle böyle bir program düzenlediklerini ve “Gözyaşı Geceleri Kerbela” ekibini Ceyhan’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

 

Başkan Sözlü,  Muharrem ayında hem acı hem de güzel olayların meydana geldiğini belirterek bu olaylardan ders alarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiği vurgusunu yaptı.

 

Sözlü,  "Belediyecilik sadece fiziki faaliyetlerden ibaret değildir. Sosyal ve kültürel alanda yapılan hizmetler de belediyenin görevleri arasında olmalıdır. Ceyhan belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışına büyük önem veriyoruz. Bu amaçla ‘Gözyaşı Geceleri Kerbela’ programının geleneksel hale gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim Kerbela olayından çıkaracağımız ders; ayrılık, gayrlılık olmamalıdır. Kerbela'dan alacağımız ders; birlik ve beraberlik olmalıdır." Diye konuştu.

 

Başkan Sözlü, Kerbela olayı tüm Müslümanların hüzünle, acıyla ve kederle andığı bir olay olduğunu söyleyerek, “ Keşke Kerbela yaşanmasaydı. Bu olay İslam tarihinde kara bir sayfadır. Alevi vatandaşlarınınız kadar Sünni vatandaşlarımız da aynı biçimde büyük bir yasla, kederle kerbala olayını hatırlamaktadır. Bu şunu gösteriyor ülkemizde pompalanmak istenilen ayrımcılık tohumlarının aksine Alevisiyle, Sünnisiyle aynı acıları aynı hüzünleri paylaşıyoruz. Bu bizim birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. Kerbela olayına bir müftünün yaklaşımı ile Alevi dedesinin yaklaşımı da aynı paraleldedir. Bu vesile ile birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi korumak ve geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Ceyhan Belediye Başkanı olarak yaşadığımız şehrin sosyal, kültürel ve toplumsal duyarlılıklarına özen gösteriyoruz,”  şeklinde konuştu.

 

Programda kardeşlik mesajları veren yönetmen ve oyuncu Haşim Ötken, "Tarikatların, cemaatlerin, derneklerin, grupların; Karadenizlinin, Egelinin, Trakyalının, Doğulunun ve Batılının hepsi kardeştir. El ele vererek kardeşçe yaşayalım" diye konuştu.

 

Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanısıra, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, MHP Belediye Başkan Adayları ve Aday Adayları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, bazı dernek ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.