Ceyhan, nehir ile buluşacak

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak'tan önemli açıklamalar geldi.

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak TV’A’da yayınlanan ‘Objektif’ programına katılarak bugüne kadar Ceyhan Nehri’nden faydalanamayan ilçenin nehir ile buluşup kucaklaşacağını söyledi ve bunun da nasıl gerçekleşeceğini izah etti.

İŞTE YAPILACAK HİZMETLERİN BAZILARI

Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Ceyhan Nehri’ne ilçenin bugüne kadar hep sırtını döndüğünü kaydedip bundan sonra nehirle kucaklaşmak adına projeler ürettiğini söyledi. Boydak, 50 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapacaklarını ve üzerinde 6 barajı yer alan Ceyhan Nehri’nin ilçenin kurtuluş reçetesinin yazılmasında en önemli yer işgal ettiğini kaydetti. Boydak, nehir etrafında kır kahveleri, gazinoları, spor alanları, aktiviteler yapılacak tesisler yapacaklarını ve Milli Emlak arsası olarak bilinen alanın da eklenmesi ile su sporlarının yapılacağı tesisler, yüzer platformlar, halı sahalar yaparak ilçenin sorunlarını da böylelikle çözeceklerinin altını çizdi.

ALT YAPI SORUNU VAR

Ceyhan’ın özellikle Adana merkeze büyük göçler verdiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, bunun önüne geçilmesi gerektiğine değindi. Boydak, Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştüklerini ve Erenler Mahallesi, Sarımazı Mahallesi ve Doruk Mahallesi’nde 32 ayrı yerde kent ormanı yapacaklarını söyledi. Bugüne kadar 200 bin m2’lik asfalt yaptıklarını ve 15 yıldır kaderine terk edilen Aytemuroğlu Mahallesi’nin de imdadına yetiştiklerini canlı yayında dile getirdi. Ceyhan’ın kenar mahallelerinin özellikle ASKİ tarafından çözülecek olan alt yapı sorunlarının bulunduğunu söyleyen Başkan Vekili Boydak, içme suyu probleminin de bulunduğunu ifade etti.

BOYDAK ADAY OLACAK MI?

İlçenin var olan tesislerini daha mükemmel bir şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, eğitime öneğm verdiklerini, sosyal belediyecilik adına çalıştıklarını, okullar arası ve köyler arası futbol turnuvası düzenleyerek sporcuların kazanılmalarının da temin edileceğini söyledi. Boydak, ‘belediye başkanlığına talip olacak mısınız?’ şeklindeki soruya ise ‘ben şimdi bana verilen görevi yapıyorum. Adaylığın takdiri Yüce Allah ve Ceyhan halkı tarafından verilir. Yarının sahibi Allah’tır. Erken konuşmanın anlamı yok. Gün gelir ise gereği yapılır’ dedi.

SÖZLÜ İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Ceyhan’da 7200 m2 parke taşı yapacaklarını ve ilçede büyük sorunlar yaratan henzemin geçit sorununu yaptıkları görüşmeler ile çözeceklerini kaydeden Belediye Başkan Vekili Boydak, 3a ayrı alanda henzemin alt geçidinin yapılacağını ve 8 tane de ilçeye üst geçit kazandırılıp toplamda 11 alt ve üst geçit ile bu sorunun da çözülmüş olacağını kaydetti. Boydak, hızlı tren projesinin Ceyhan ile buluştuğunun müjdesini hükümetin verdiğini bu sayede Ceyhan ile Adana arasının 20 dakikada alınacağını söyledi. Ceyhan Sanayi Bölgesi’nde 1100 dönümlük alanda Organize Sanayi Bölgesi yapacaklarını belirten Boydak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kendi ilçesi olan Ceyhan adına önemli hizmetlere imza atmak için iyi niyetli yaklaşımlarının bulunduğunun altını çizerek ‘Yapıcı bir yaklaşımı var. Ancak hizmet etmekte ekonomik zorluklar ön plana çıkıyor. İstişareden yana olan bir kişiyim. Birlikte olmanın faydaları var Ceyhan adına’ dedi ve yorum yapmaktan kaçındı.

ÖZEL PROJE ALANLARI İHDASI

Başkan Vekili Ali Alper Boydak, konuşmasının son kısmında ise Ceyhan nüfusunun iki katını barındıracak özel proje alanları oluşturacaklarını ve kentteki ikametgah sahiplerinin ticarethaneleri ile buluşmalarının amaçlandığı bu alanlar sayesinde evleri ile iş yerleri arasında kopukluk olan bir yapılanmanın da sona ereceğini söyledi. Boydak, bu konuda da çalışmalar yapıldığını kaydetti.