CHP Adana Gençlik Kollarından Ensar Vakfı’na suç duyurusu

CHP Gençlik Kolları 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı iddia edilen Ensar Vakfı’yle ilgili sözleri nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun istifa etmeye çağırdılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Gençlik Kolları tarafından, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) çocuk istismarı iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusu öncesinde Adana Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Canan Doğan, Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Hamdin Öztep, Çukurova Gençlik Kolları Başkanı Ruben Saraçoğlu, Sarıçam Gençlik Kolları Başkanı Uğur Keser, Karataş Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tandoğan, il ve ilçe örgütleriyle kadın ve gençlik kollarının yöneticileri ile partililer katıldı. Basın açıklamasında CHP’liler “Çocuklar susar sen susma”, “Aile Bakanı istifa” sloganları attılar.

“SADECE BİR ÇOCUK BİLE OLSA OLAY VAHİM”

45 çocuğun cinsel istismarının sözkonusu olduğu olayı “vahim” olarak değerlendiren İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaşanan insanlık dışı ve vahim olayı bir kişiye indirgeyen sözlerinin herkesi derinden sarstığını söyledi.  Çocuklara karşı işlenen suçların uluslararası sözleşmelerle ve yasal mevzuatla belirlendiğine işaret eden Solmaz, suçun sadece bir çocuğa karşı işlenmesinin dahi olayın vahametini gösterdiğini söyledi.

“AYMAZLIK”

Solmaz, “Kamuoyunda 45 çocuğun bilinmesi; savcılık tarafından 10 çocuğun bu istismarı yaşadığı açıklanmışken; Bakan tarafından yapılan açıklama herkesin bir kere daha vicdanlarını yaralamış ve adalet duygusunun yeniden sorgulanmasına sebep olmuştur. Bu kurum yetkililerinin ve diğer tüm sorumlularının tespiti için yapılan talepleri, Müslümanlığı karalama çabası gibi göstermek aymazlıktır. Ancak bunlar tespit edilirse, sahte dincilerin varlığı toplumdan ayıklanırsa huzuru yakalamak mümkündür” diye konuştu.

“VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR”

Ensar Vakfı’nın başka illerdeki şubelerinde de benzer olayların yaşandığı yönündeki haberleri anımsatan Solmaz, devletin ve her yurttaşın çocukların tümünü korumakla sorumlu olduğunu ifade etti.

Solmaz, “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Yaşanan olayların telafisi olamayacaksa da; Devletten beklenen bu kahredici olayın üstüne ve bağlantılı her kurum ve kişiye karşı soruşturma yapılmasıyken; adeta açıklamalarla olay basite indirgenmiş ve yine kurumlar, devletin koruma çatısı altına alınmaya çalışılmıştır. Bu olay ve açıklamalar kabul edilemez” şeklinde konuştu.

“VAKIF YÖNETİCİLERİ DE SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLMELİ”

Yetkililere çağrıda bulunan Solmaz, sadece adı geçen şahsın değil; ailelerin güvenerek teslim ettiği kurum çatısı altında işlenmiş olması dolayısıyla Ensar Vakfı yöneticilerinin; çocukların kaldıkları evlerin sorumlularının da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

“DEVLET MAĞDUR ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN YANINDA OLMALI”

Devletin tüm tarafgirliğiyle mağdur çocukların ve ailelerinin yanında olması; onları güçlendirip desteklemesi gerektiğini dile getiren Solmaz, konuya ilişkin şikayetlerini Adana İl Gençlik Kolları olarak Cumhuriyet Savcılığı’na yaptıklarını sözlerine ekledi.