CHP Adana İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

İlçe danışma kurulu toplantılarını tamamlayan CHP, dün de İl Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il örgütünün üç aylık dönemde yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmaları sıraladığı İl Danışma Kurulu toplantısında Adana’nın AKP iktidarı tarafından önemini yitiren kentler arasına itildiğini söyledi. Adana’nın ve Türkiye’nin her zamankinden daha çok CHP iktidarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Barut, İl örgütü olarak Adana’yı yeniden solun ve sosyal demokrasinin kalesi yapmak için çalıştıklarını anlattı.

Türkiye’de “barış, hak ve özgürlük” diyenlerin tutuklandığını ifade eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da CHP’nin Anayasayı darbe hukukundan arındıracak, özgürlükçü ve demokratik düzenlemelerin yapılmasından yana olduğunu kaydetti. “Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesine asla dokundurmayız” diyen Sındır, toplumsal barışın TBMM çatısı altında tesis edilebileceğini dile getirdi. Sındır, yasama, yürütme ve yargı erkleri üzerinde Cumhurbaşkanı da dahil anayasayı, yasaları tanımayan herkesin mahkeme önüne çıkarılacağı bir organ mahkemesi kurulması gerektiğini vurguladı.

KATILIMCILAR

CHP Adana İl Başkanlığı’nın “CHP Adana’da Yerelde ve Genelde Nasıl Başarılı Olur” gündemli Danışma Kurulu toplantısı dün Seyhan Oteli’nde yapıldı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, eski il ve ilçe başkanları ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

“ADANA ÖNEMİNİ YİTİREN KENTLER ARASINA İTİLDİ”

Göreve geldikleri 31 Aralık 2015 tarihinden bu yana CHP Adana İl Yönetimi’nin yaptığı ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’nın AKP iktidarı döneminde her alanda gerileyen bir kent haline geldiğine dikkati çekti. “Adana artık ekonomide, sporda, kültür-sanat ve sosyal alanlarda can çekişen bir kenttir. Adana AKP iktidarı tarafından cezalandırılarak önemini yitiren kentler arasına itilmiştir” diyen Barut, Adana’nın bu açmazdan CHP’nin yerelde ve genelde iktidarıyla çıkabileceğini ifade etti.

“İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLEDİ”

Mevcut iktidarın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Cihanda Barış” ilkesini yok sayıp hem ülkemize hem de Suriye halkına en büyük kötülüğü yaptığını ve uyguladığı dış yanlış dış politikalarla Türkiye’yi de Ortadoğu bataklığına sürüklediğini aktaran Barut, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyet’i koruyup kollamak ve çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. ‘Önce insan’ anlayışıyla çağdaş evrensel değerler çerçevesinde, insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi kültürünü geliştirip, laik Cumhuriyete sahip çıkarak bu açmazdan çıkacağımızın bilincindeyiz” diye konuştu.

“ADANA’YI YENİDEN SOLUN VE SOSYAL DEMOKRASİNİN KALESİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

İl Örgütü olarak aldıkları sorumluluğun öneminin bilincinde olduklarını dile getiren Barut, “Ülkemizi ve geleceğimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu değerleri üzerine yeniden inşa etmek sorumluluğumuzdur. Adana’da partimizi solun ve sosyal demokrasinin kalesi haline getirip Cumhuriyet Halk partisini yerelde ve genelde iktidara taşımak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ler, Deniz Gezmiş’ler, Ali İsmail Korkmaz’lar yolumuzu aydınlatmaya devam edecekler. Onların bilinçlerini, kararlılıklarını, devrimciliklerini aklımızın ve yüreğimizin ateşi yaptık, yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetledikten sonra gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BARIŞ, KARDEŞLİK, ÖZGÜRLÜK DİYEN TUTUKLANIYOR”

Türkiye’de “barış, kardeşlik, özgürlük” diyenlerin gözaltına alınıp tutuklandığını belirten Sındır, “Can Dündar ve Erdem Gül’ün içine düştüğü durumu hepimiz yaşıyoruz. Bu sindirme, susturma, baskı ve zulüm politikaları karşısında bu ülkenin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok daha büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.

“ANAYASININ İLK DÖRT MADDESİNE DOKUNDURMAYIZ”

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Sındır, yeni bir anayasaya değil, Türkiye’yi ve anayasayı darbe hukukundan arındıracak özgürlükçü demokratik düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Sındır, “Kimsenin şüphesi olmasın, Anayasamızın değiştirilemez ilk dört maddesine asla dokundurmayız” diye konuştu.

“TOPLUMSAL BARIŞ TBMM ÇATISI ALTINDA TESİS EDİLEBİLİR”

Toplumsal barışın ancak TBMM çatısı altında milletin iradesiyle tesis edilebileceğinin altını çizen Sındır, “CHP olarak bu sorunun ‘çözüm, barış süreci’ adı altında ne İmralı’da ne kandilde yapılan görüşmelerde ne Oslo’da oturup imzalanan protokollerde ne de Dolmabahçe’de yapılan görüşmelerde çözülemeyeceğini söylüyoruz. Çözüm, milletin iradesinin tecelli bulduğu TBMM çatısı altında güçlü bir parlamenter sistemle mümkün” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

CHP olarak, tek adamın yargı, yürütme ve yasama üzerindeki egemenliğini temel alan, “diktatörlük” olarak tanımlanabilecek “başkanlık sistemi” adı altında dayatılan sürece karşı olduklarını vurgulayan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Bu ülkede onların istediği gibi bir başkanlık sistemi veya herhangi bir şekilde tezahür edebilecek bir başkanlık sistemine asla ve asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ORGAN MAHKEMESİ KURULMALI”

Yasama, yürütme ve yargı erkleri üzerinde olan bir organ mahkemesinin eksikliğine işaret eden Sındır, “ ‘Yasayı, anayasayı tanımam’, ‘mevzuatı bir kenara bırakın, saygı duymuyorum, uymuyorum gibi ifadelerinin Cumhurbaşkanı da dahil mutlak surette mahkeme önüne çıkartılacağı bir organ mahkeme sisteminin olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“CUMHURİYETİN VE DEMOKRASİNİN YEGANE TEMİNATI CHP’DİR”

Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek, huzur ortamını sağlayabilecek, ülkeyi düzlüğe çıkarabilecek tek partinin CHP olduğunu dile getiren Sındır, şunları söyledi:

“Ülkeyi her alanda karanlığa, hem ekonomik hem sosyal çöküntüye sürükleyen, yoksulluğu yok etmek değil yoksulluğu yönetme anlayışı içerisinde olan, terörü yok etmek yerine terörü yöneterek iktidara gelme ve iktidarda kalma anlayışı içerisinde olan, ve bunun uzantısı olarak da ‘artık iktidarı demokratik olarak ele aldım bundan sonra demokratik yoldan vermem, onun için da başkanlık sistemini getirmek istiyorum’ diyen anlayışın karşısında durabilecek olan yegane parti Cumhuriyet Halk Partisidir. “

Açış konuşmalarının ardından danışma kurulu üyeleri CHP’nin yerel ve genel seçimlerde başarıya ulaşması için önerilerini aktardılar.