CHP Aday Adayı Sezer'den Öğretmenler Günü mesajı

Eski Orman Bakanı CHP Adana büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer, 24 Kasım öğretmenler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

AKP iktidarında öğretmenin yanı sıra öğretim ve eğitimin de katledildiğini belirten Sezer, “ Milli Eğitim Bakanlığı PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerin sayısını kesin olarak veremiyor” dedi.

Bir ülkede öğretmenlerin dışlanarak horlanmalarının değişik boyutları olduğunu belirten Arif Sezer; “ Dünyanın hiçbir yerinde görülmedik bir şekilde Türkiye’de öğretmenler horlanmaktadırlar. Öğretmen açığına rağmen, eğitim fakültelerinden mezun olan çocuklarımız AKePe yandaşı olmadıkları için göreve başlatılmazken tarikatlardan yetişen, cemaatlerin yetiştirdikleri bir yana İmam Hatip Okullarından mezun olanlara vekâleten dahi olsa öğretmenlik yolu açılmıştır. Öğretmen ekmeğe muhtaç hale getirilmiş, ek iş yaparak,  kitap, dergi pazarlamak zorunda bırakılmıştır”  ifadelerini kullandı.

Öğretmenin yanı sıra öğretimin de eşi benzeri bulunmadık bir şekilde katledildiğini vurgulayan Arif Sezer, Öğretimin amacı sadece insanlara bir şeyler öğretmek branşlaşmalarını sağlamak değildir. Öğretim eğitimle birlikte paralel götürülmesi gereken bir gerçektir. Bunların eğitimi sadece din tabanlı olmuş Türkiye son yıllarda görülmedik oranlarda eğitim ve öğretim seviyesinde düşme kaydetmiştir.” görüşüne yer verdi.

Türkiye’nin kamplara ayrıştırıldığının altını çizen Arif Sezer, “ Türkiye iktidar marifetiyle adeta doğu ve batı diye ikiye ayrıştırılmıştır. Üzülerek belirtmek gerekirse genç öğretmenlerimiz için ülkenin doğu bölgesinde hizmet etmek can pazarına bile bile gitmek ile eş anlamlı hale getirilmiştir. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalmamıştır. Dünyanın en şerefli mesleklerinden biri olan öğretmenlik iktidar tarafından zulüm mesleği haline getirilmiş öğretmenlerimiz eğitim ruhundan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır. Ekonomik sıkıntı bir yana, can kaygusu bir yana bir de bir türlü atanamayan genç öğretmenlerimizin gelecek endişesi bir yana koyularak dünyanın en şerefli mesleği iktidar tarafından bilerek istenilerek öğretmeniyle, öğretimiyle, eğitimiyle katledilmiştir”  dedi.

 

“Hedefleri Amerikanvari eğitim sistemi”

İktidarın gündem değiştirerek dershaneler üzerinde özellikle durduğunu belirten Arif Sezer, şunları kaydetti:

“Dershanelerin kapatılması meselesi sanıldığı gibi cemaat ve iktidar çatışması değildir. Bu saklanılmak istenilen asıl hedefe giden ara yolun önemli bir aşamasıdır. Dershaneler özellikle özel okul olmak zorunda bırakılmışlardır. Eyaletlere bölünmüş bir ülkede, eğitim ve öğretim sistemi de özelleştirilerek devletin eğitim ve öğretimi terk etmesi planlanmaktadır.

Bilindiği gibi Amerika’da eğitim ve öğretim tamamen dini cemaatlerin, belirli grupların elindedir. İktidarın ana hedefi budur. Dershanelerin kapatılması cemaat –iktidar mücadelesi gibi gösterilerek hem taraftar bulma yoluna gidilmiş hem de asıl maksat fevkalade gizlenilmiştir”