CHP Çukurova Kadın Kolları'na ''Etkili İletişim'' semineri

Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği, CHP Çukurova İlçe Kadın Kollarına yönelik “Etkili İletişim ve Öfke Yönetimi” ile ilgili seminer verdi.

Semineri veren Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mali Müşavir Özlem Pekduraner, etkili  iletişim kurulabilmesi için öncelikle doğal olunmasi kişilerin birbirine kariı açık ve dürüst olmaları gerektiğini söyledi. Pekduraner, şunları kaydetti:

''Kişiler birbirlerine karşı anlayışlı, hoşgörülü ve saygılı olmalı, farklılıkları hoş görmeli, insana değer verilmeli. Suçlayıcı, eleştirici, yargılayıcı ve kırıcı olan “Sen” dili yerine suçlayıcı olmayan, iletişimin sürmesini destekleyen, kişiye değil davranışa yönelik olan “Ben” dili kullanılmalı. İş hayatında ve özel hayatta başarının büyük çoğunluğu doğru iletişime dayanır. İletişimde sözlü ifadeler, dil ötesi olan öğeler önemli olduğu kadar beden dili ile verdiğimiz mesajlar da çok önemlidir. İletişimde engeller oluşturan kişilik, eğitim, sosyo-kültürel farklılıkları ve çevre farklılıklarını dikkate alarak empati kurulmalıdır. Etkili iletişim sayesinde doğru anlaşılma imkanı elde edilir ve fikirlere daha kolay destek bulunabilir.''

Pekduraner, Öfke Yönetimi ile ilgili olarakta '' Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygu olan öfke ile birlikte kaygı,kin, düşmanlık duygularını da yaşarız. Öfke, kontrol edilebilir bir duygudur. Öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazanarak, öfkeyi kontrol edebiliriz. Öfke kontrol yöntemi, kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan bireyin kişilik özelliklerine ve yaşam biçime uygun olan yöntemi benimsemesidir. Kişi öfkeli ise çatışma ve tartışma ortamından uzaklaşabilir, kendini  mutlu edecek, rahatlatacak ortamlarda bulunulabilir, olumsuz enerjiyi vücuttan atmak için spora yapabilir, bir meşguliyet edinebilir. Sakinleştikten sonra karşı tarafla sorunu doğuran konu üzerinde konuşarak çözüm bulunabilir'' dedi.

Poz-işder  Başkanı  Özlem Pekduraner, topluma faydalı olabilmek ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlamak amacıyla  bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.