CHP Çukurova ‘ön seçim’de ısrarlı

CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, 2014’ün Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylarının “önseçimle” belirlenmesi yönünde ilçe yönetim kurulunun oybirliğiyle karar aldığı yegane örgütlerin başında geldiklerini söyledi. “CHP’ye önseçim yakışır” diyen Biçer, önseçimle CHP’nin Çukurova’daki başarısına daha önemli başarılar ekleyeceğini kaydetti.

CHP Seyhan İlçe Örgütü’nün, 1 Aralık’ta önseçim yapma kararını onaylayan CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun önseçim kararını diğer ilçelerde de yaygınlaştırması çağrısında bulunuldu. CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkan aday adayları, önseçim istek ve kararlılığını dün düzenledikleri basın toplantısıyla bir kez daha yinelediler.

İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Biçer, CHP’nin şu ana kadar yaptığı eğilim yoklamalarının sevindirici olduğunu ve hepsinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Bundan gurur duyuyoruz, hepimiz gurur duymalıyız” dedi.

TÜRKİYE SEÇİM ATMOSFERİNE GİRMEDEN ÖNSEÇİM KARARI ALDIK

Belediye başkan aday adaylarının önseçimle, eğilim yoklamasıyla belirlenmesinin parti için demokrasinin yanı sıra, ülke demokrasini de geliştireceğini kaydeden CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, “Partimiz Merkez Yürütme Kurulu’nun eğilim yoklaması yapılması kararı aldığı ilçelerden biri de Seyhan İlçe Örgütümüz. Bundan sevinç duyuyor, şimdiden başarılar diliyoruz. Biz, CHP Çukurova İlçe Örgütü olarak çok önceden önseçim kararı aldık. Oybirliğiyle aldığımız bu kararı İl Örgütümüze 27 Ağustos 2013’te resmi bir yazıyla bildirdik. Daha sonra gerçekleştirdiğimiz danışma kurulu toplantılarımızda, ilçe yönetim kurulumuzun aldığı önseçim kararı teyit edildi. Şunu gururla söylemeliyim ki, ülkemiz daha seçim atmosferine girmeden önseçim kararı alan yegane ilçeyiz” diye konuştu.

CHP DEMEK, ÖNSEÇİM DEMEK

Önseçimle, CHP’nin Çukurova’da önemli başarılara imza atacağına yürekten inandıklarını dile getiren Başkan Biçer, “Burada partiiçi barışı da göz önünde bulundurmalıyız. Seyhan’da başlayan süreç, diğer ilçelerde de devam etmeli. Aday adayları da önseçim konusunda bizimle birlikte aynı düşüncede” dedi.

Bir basın mensubunun, CHP MYK’nın Seyhan’da önseçim kararını onaylarken, çok daha önceden önseçim kararı alan Çukurova İlçe konusunda tavır belirlememesini sorması üzerine Haşmet Biçer, “Genel Merkemizin bu konuda bir çalışma yapacağına inanıyoruz. Sıra Seyhan’dan sonra diğer ilçelere de gelecek. Önseçim her zaman partimizde huzuru, yakınlaşmayı sağlıyor. Zaten CHP demek önseçim demek” şeklinde cevap verdi.

İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ

Bir başka basın mensubunun, şu günlerde parti dışından başka isimlerin Büyükşehir’e adaylığının gündeme geldiğini hatırlatması üzerine de Biçer, “Ben ve burada bazı arkadaşlarım makine mühendisi. Biz makinacılar, ithale karşıyız. İthal aday istemiyoruz ve sonuna kadar karşı duracağız” dedi.

Bu arada, basın toplantısında hazır bulunan belediye başkan adayları da, önseçim konusunda gerekirse, CHP Genel Merkezi’ne topluca gidilerek, sonuç alıcı girişimlerde bulunulmasını önerdiler.