CHP’den emek mücadelesine tam destek

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, DİSK Genel İş 2 Nolu Şubenin işyeri temsilciler kurulu toplantısına katılıp emek mücadelesine destek sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğunu belirterek, DİSK’in işçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldıracak kiralık işçi ve kiralık işçi ve kıdem tazminatı konularındaki mücadelesine destek verdi. CHP’nin emek mücadelesinin yanında olduğunu dile getiren Barut, “Emeği yücelten, emekten yana olan tüm hizmetleri destekleyecek, emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden tüm uygulamalara da karşı çıkacağız. Mücadelemiz emek mücadelesidir” dedi.

“KİRALIK İŞÇİ DÜZENLEMESİ SENDİKALARI ETKİSİZLEŞTİRECEK”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nejat Altınok’la birlikte DİSK Genel İş 2 Nolu Şubenin her Çarşamba gerçekleştirdiği işyeri temsilciler kurulu toplantısına katıldı. Genel İş Sendikasının Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki işyeri baştemsilcileri, disiplin ve denetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı, Hüseyin Yaşar Gündoğdu, AKP iktidarının “kiralık işçi”  düzenlemesiyle sendikaları etkisizleştirmeye çalıştığını söyledi.

“İŞÇİLER KAZANILMIŞ HAKLARINI KAYBEDECEK”

Sözkonusu tasarıyla bir işyerinde çalışanları yaklaşık dörtte birinin kiralık işçi olacağını aktaran Gündoğdu, “Kiralık işçi çalışan bir işyerinde grev kararı aldığınızda hiçbir anlamı kalmayacak. Çünkü işveren istihdam bürolarından Kemal Sunal’ın ‘Kibar Feyzo’ filmindeki gibi işçileri kiralayıp çalıştırabilecek. Bu, işçi kesiminin kazanılmış haklarını kaybettirecek bir düzenleme” dedi.

“ORTAK MÜCADELE ŞART”

Gündoğdu, kıdem tazminatı konusunda olduğu gibi kiralık işçi konusuna tüm işçi  konfederasyonlarının ve siyasi partilerin ortak mücadelesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

EMEK MÜCADELESİNE TAM DESTEK

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise işçilerin sorunlarının çözümü konusunda CHP Adana İl Başkanlığı olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

“TAŞERONDAKİ TÜM İŞÇİLERE KADRO VERİLMELİ”

Sendikaları çok önemsediklerine ifade eden Barut, DİSK’in taşeronda çalışan herkese kadro verilmesi talebiyle başlattığı imza kampanyasına CHP örgütleri, milletvekilleri ve belediyelerin destek verdiklerini anımsatarak, “Bölgemizdeki diğer il başkanlarımızla birlikte bu konuda sonuna kadar destekçiniziz” diye konuştu.

“AKP İKTİDARI CHP’NİN VAATLERİNİ REFERANS ALIYOR”

Kiralık işçi ve kıdem tazminatı gibi konularda da destek vermeye hazır olduklarının altını çizen Barut, CHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki vaatlerinin iktidar tarafından referans alınarak hayata geçirilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak yeterli olmadığını kaydetti.

“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”

CHP olarak emeğin en yüce değer olduğuna inandıklarını vurgulayan Barut, “CHP emeğin ve emekçinin dostu bir siyasi partidir. Emeği yücelten, emekten yana olan tüm hizmetleri destekleyecek, emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden tüm uygulamalara da karşı çıkacağız. Mücadelemiz emek mücadelesidir” şeklinde konuştu.