CHP kırsal çalışmasına Kılıçlı Köyünden başladı

Kırsaldaki çalışmalara ağırlık vereceklerini açıklayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, kırsal çalışmalarına sağanak yağmur altında Kılıçlı köyünden başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 2019 seçimlerine henüz üç yıl varken kent kırsalındaki çalışmalara Sarıçam’ın Kılıçlı köyünden start verdi. Sağanak yağmur altında kahvehane ve taziye ziyaretleri yapan Barut ve il yöneticileri halkın sorunlarını dinledi. Kırsal kesimde yaşayan insanların geçimini tarımsal üretimle sağladığını belirten Barut, en önemli girdi maliyetlerinden olan gübrede KDV oranının yüzde bire indirilmesinin yeterli olmadığını belirterek, “Çiftçinin kullandığı mazotun fiyatının da düşürülmesi ve üreticinin nefes alması sağlanmalı” dedi.

 

“GİTMEDİK KÖY BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İl Başkan Yardımcıları Yüksel Karaaslan, Telat Şahin ve CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven’le birlikte kırsal çalışmalarına Kılıçlı köyünden başladı. Kılıçlı kıraathanesinde köylülerle birlikte kahvaltı yapan Barut, CHP olarak kırsalı ve köylüyü çok önemsediklerini söyledi. Köylünün sorunlarını iyi bildiklerini dile getiren Barut, ilçe örgütleriyle birlikte gitmedik köy, sorunlarını dinlemedik köylü bırakmayacaklarını ifade etti. Sorunların çözümünün siyaset kurumu olduğunu kaydeden Barut, bu sorunlara CHP olarak çözüm bulmaya çalışacaklarını aktardı.

 

“ÇİFTÇİ EKTİĞİNDEN KAZANAMAZ DURUMA GELDİ”

Köylünün zor günler yaşadığının altını çizen Barut, 1980 sonrası uygulanmaya başlayan neoliberal politikalar ve AKP iktidarı dönemindeki uygulamalar nedeniyle çiftçinin bugün ektiğinden zarar eder hale geldiğini vurguladı. Destekleme primlerinin hem yetersiz olduğunu hem de zamanında ödenmediğini belirten Barut, çiftçinin bu nedenle de zarar gördüğünü anlattı. Barut, tüm bu sorunları ve bunların çözüm yollarını bildiklerini dile getirdi.

 

“CHP’YE ‘YAPAMAZSINIZ’ DİYEN İKTİDAR CHP’NİN VAATLERİNİ REFERANS ALIYOR”

CHP’nin son iki seçim beyannamesinde gübrenin KDV’sinin kaldırılması, asgari ücretin 1500 lira yapılması, tarımsal üretimde kullanılan mazotun fiyatının düşürülmesi gibi vaatlere AKP iktidarının “Yapamazsınız” diyerek karşı çıktığını anımsatan Barut, şöyle devam etti:

“CHP’ye ‘yapamazsınız’ diyerek karşı çıkan bugünkü iktidar, CHP’nin seçim beyannamelerindeki bu vaatlerini referans alıp uygulamaya başladı. Önce yüzde 18 olan gübredeki KDV kaldırıldı, sonra asgari ücret 1300 liraya çıkarıldı. Demek ki olabiliyormuş ama yetmez. Çiftçinin kullandığı mazotun da fiyatının düşürülerek nefes alması sağlanmalı. CHP kadroları hep üreten, proje koyan, gerçekliği birebir yaşayan insanlardan oluşuyor. CHP’yi iktidara getirmekten korkmamak gerekiyor.”

 

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Barut ve beraberindekiler Kılıçlı’da taziye ziyareti yaptıktan sonra eski CHP İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Akçakoyun’un oğlunun nişan yemeğine de katıldılar.

Sağanak yağmura aldırış etmeden köy ziyaretlerini sürdüren Barut ve yöneticiler önce Kızılkaş Köyü’nde sonra da Buruk’ta yurttaşlarla biraraya geldiler.