CHP kırsala ve varoşlara ağırlık verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin kırsalla bütünleşemediğini, varoşlarda ve sokaklarda da eksik olduğunu belirterek, parti içi birliği, beraberliği ve bütünlüğü sağladıktan sonra kırsaldan merkeze doğru bir çalışma programı başlatacaklarını söyledi.

CHP Çukurova İlçe 6. Danışma Kurulu Toplantısı Niğdeliler Evi’nde yapıldı. Katılımcıların parti tüzüğü esaslarına göre belirlendiği danışma kurulunda CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, zor bir göreve talip olduklarını belirterek, aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını söyledi. İl yönetimi olarak önceliklerinin parti içi birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu anlatan Barut, bunu gerçekleştirmek için yaptıkları çalışmaları sıraladı.

Barut, “Önce evimizin içinde huzuru, düzeni sağlarsak dış çalışmalarda daha başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu,

“KIRSALDAN MERKEZE DOĞRU ÇALIŞACAĞIZ”

Yaptıkları görüşmelerden ve araştırmalardan CHP’nin varoşlarda, sokaklarda ve kırsalda eksikliklerinin olduğu sonucunun çıktığını kaydeden Barut, “Seçim sonuçları da kent merkezinde olduğumuzu ancak kırsala ve varoşlarda oylarımızın düşük olduğunu gösteriyor. Protokol ziyaretlerimizi tamamladıktan çalışmalarımızı kırsalda yoğunlaştıracağız.  Kırsal ve kentsel çalışmayı bütünleştireceğiz. Yakın zamanda planlı, programlı bir şekilde ilçe örgütlerimizle birlikte köylere gidip köylülerimizin sorunlarını dinleyeceğiz, onlara elimizi uzatacağız. Onlara dokunacağız ve bunu göstermelik olarak yapmayacağız” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN CHP’Yİ TARTIŞTIRANLARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Parti içi disipline de çok önem verdiklerinin altını çizen Barut, sevginin, saygının ve disiplinin olmadığı yerde başarının sözkonusu olmayacağına işaret etti. Barut, “Sosyal medya üzerinden partiyi tartıştıranlara izin vermeyeceğiz. Bunlara göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.

“HER İLÇE DANIŞMA KURULU YAPACAK”

İl yönetimi olarak danışma kurullarını çok önemsediklerini dile getiren İl Başkanı Ayhan Barut, tüm ilçelerde ve ilde danışma kurullarının mutlaka yapılacağını sözlerine ekledi.

“GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARIP HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ise, 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Geçmişten ders çıkarıp, yarın seçim olacakmış gibi çalışıp hep alanlarda olacaklarını dile getiren Erdoğan, “Zamana yayılmış, olağan zamanlarda toplumun acılarını paylaşıp küçülten, sevinçlerini paylaşıp büyüten ve umut vaat eden bir anlayış sergileyemediğimiz bir durumda parti olarak istediğimiz sonucu alamayacağız” dedi.

ÇUKUROVA İLÇE ÖRGÜTܒNÜN YOL HARİTASI

Öncelikli olarak birliğe ve bütünlüğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, bir aile anlayışı içinde eksiklikleri giderip CHP’yi büyütecek bir sürecin yaşanması gerektiğini kaydetti. Önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

 

“Bu ay içerisinde öncelikle yönetici eğitimi yapacağız.  Danışma kurulumuzun sonuç bildirgesiyle birlikte mahallelerimize ineceğiz ve her mahallemizin gerçeğine uygun politikalar belirleyeceğiz. Mahalle komiteleri oluşturacağız. Köylerle ilgili farklı bir strateji geliştirip uygulayacağız. Köylerdeki etkin, aktif, etkili aileleri tespit edip CHP’yi anlatacağız ve onların aracılığıyla yeni üyeler kazanacağız. Ayrıca, alanlarında uzman olan kişilerden oluşturacağımız komisyonla köylerde düzenleyeceğimiz toplantılarla köylülerimizin sorunlarına dokunacağız. Mahalle temsilcileri, komiteler ve partililerimiz aracılığıyla her eve girip her eli sıkacağız, partimizin politikalarını anlatacağız.”