CHP kırsalı masaya yatırdı

Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe örgütlerini kapsayan bölge danışma kurulu toplantısı CHP Kozan İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, genel iktidarın yerelden geçtiğini belirterek, Adana’da gitmedik köy, mahalle bırakmayacaklarını söyledi. Yerel seçimlerde elde edilecek başarının genel iktidarı da getireceğinin altını çizen Barut, CHP’nin kırsalda ve varoşlarda olmamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti. “CHP varsa herkes için vardır. Kırsal da varoşlar da merkez de bizimdir” diyen Barut, il örgütünün koordinasyonunda ilçe örgütleri ve milletvekilleriyle birlikte öncelikli olarak kırsalda ve varoşlarda çalışacaklarını ifade etti.

 

BÖLGE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe örgütlerini kapsayan bölge danışma kurulu toplantısı “Kırsalda başarılı olmanın yolu” gündemiyle CHP Kozan İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından açık konuşmasını yapan CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, kırsal olarak adlandırılan taşra ilçelerinde yaşanan sorunlara değinip, bu bölgelerde yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

“SEÇİME 40 GÜN KALA DEĞİL HEMEN…”

İl örgütünün koordinasyonunda, İlçe örgütleri olarak milletvekilleriyle birlikte seçimlere 40 gün kala değil hemen çalışmaya başlayıp girmedik ev, sıkmadık el bırakmamak için çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Karaoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla da yakın ilişkiler kuracaklarını vurguladı. Dinamik bir örgüt yapısıyla tüm enerjilerini AKP’nin yanlış politikalarını halka anlatmak için harcayacaklarını aktaran Karaoğlu, başarılı olmak için ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarının en az bir yıl önceden önseçimle belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“CHP’NIN KIRSALDA VE VAROŞLARDA OLMAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye’nin AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşadığını belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ülkenin acilen CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Tüm parti örgütlerinin CHP’yi iktidara taşıma sorumluluğuyla çalışması gerektiğinin altını çizen Barut, CHP’nin merkezde küçümsenmeyecek bir oy oranına sahip olduğunu dile getirdi. CHP’nin “halkın partisi” olduğunu belirten Barut, “CHP’nin kırsalda ve varoşlarda olmaması kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

 

“CHP’DE KIRGINLIK DÖNEMİ BİTTİ, KUCAKLAŞMA DÖNEMİ BAŞLADI”

CHP İl ve ilçe örgütleri olarak, kadın, gençlik kolları ve milletvekilleriyle birlikte hem kırsalda hem de varoşlarda yoğun bir çalışma programı uygulayacaklarını aktaran Barut, “Bugüne kadar parti içi mücadele için harcadığımız enerjimizi artık partimizi yerelde ve genelde iktidara taşımak için harcayacağız. CHP’de artık kırgınlık, küslük dönemi kapanmış, kucaklaşma, bütünleşme dönemi başlamıştır. Gitmedik köy, mahalle bırakmayıp, CHP politikalarını halkımıza doğru bir şekilde anlatmak ve partimize yönelik yanlış algıları düzeltmek zorundayız. CHP halkın partisidir. CHP varsa herkes için vardır. Kırsal da varoşlar da merkez de bizimdir” şeklinde konuştu.