CHP’li Akay’dan ‘güçbirliği’ vurgusu

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, çağdaş Adana’nın katılımcı demokrasi ve toplumcu yönetim anlayışıyla oluşturulabileceğini söyledi

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmaları kapsamında Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu’nu (DASP) ziyaret etti.

Adana’nın sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini aktaran Akay, bir dönem Türkiye’nin 3. büyük kenti olan Adana’nın sıralamada her geçen gün aşağılara düştüğünü belirtti. Akay, Adana’nın bu gerileme döneminden kurtulabilmesi için kent bileşenlerinin güçbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

 

ÇAĞDAŞ BİR KENT YARATMAK İÇİN KATILIMCI DEMOKRASİ ŞART

Adana’yı yaşayan tüm kesimleri, doğal çevresi, tarihsel dokusu, kültür, sanat, turizm ve ekonomik varlıklarıyla bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Akay, “Yapılacak iş, Adanalıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi için onun doğasına, çevresine, kültürüne saygıdan başlayarak; bireyden yerele, yerelden bölgesele, bölgeselden ulusala ve buradan da uluslararası tüm düzeylere açılımını, kısaca dünya ile bütünleşmesini sağlamaktır. Çağdaş bir kent yaratmak için katılımcı demokrasi şarttır. Bu anlayışla Adana’yı modern dünya kenti haline getirebiliriz” diye konuştu.

 

KENT, TOPLUMCU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI BEKLİYOR

Kentin de toplumcu bir yerel yönetim anlayışı beklediğinin altını çizen CHP’li Akay, “Bu anlayış, katılımcılığın önünü açan, toplumun değişik kesimlerine, karar alma, uygulama ve denetleme süreçlerinde söz hakkı tanıyan politika ve uygulamaların yaşama geçirilmesidir. Birlikte, hiçbir kesimi ötekileştirmeden, kentimiz, geleceğimiz için güçbirliği yapıp Adanamız’ı hak ettiği konuma taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

YENİDEN ÜRETEN ADANA

Üretim kenti olan Adana’nın tüketim kenti haline dönüştüğüne dikkati çeken Akay, Adana’nın her alanda yeniden üretime geçmesinin de çağdaş bir kent yaratma amacı için zorunluluk olduğunun altını çizdi.