CHP’li kadınlar sordu: Nereye gidiyoruz?

CHP) Adana İl Kadın Kolları 2. Seçilmiş Kadınlar Toplantısı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL uygulaması sonucu mağdur olan kadınların yaşadıkları sorunların görüşüldüğü toplantıda, seçilmiş kadınlar endişelerini dile getirdiler. Darbe girişimi sonrasındaki sürecin çok hızlı işlediğini dikkati çeken kadınlar, bu süreci takip etmekte güçlük çektiklerini vurguladılar. Hükümetin kanun hükmünde kararnameler (KHK) aracılığıyla aldığı kararların da değerlendirildiği toplantıda, kadınlar olağan yaşamlarının OHAL’e dönüştüğünü belirterek, “Nereye gidiyoruz” diye sordular.

İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, darbe girişiminin Türkiye’yi yeni bir sürece soktuğuna dikkati çekerek darbelerin Türkiye’ye hep zarar verdiğini vurguladı. Darbe girişiminin başarılı olmamasının bu nedenle sevindirici olduğunu kaydeden Yılmaz, darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından hükümetin, TBMM’yi devre dışı bırakan OHAL kararı ve çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerin de yaşamın doğal akışını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Kadınlar olarak 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci yakından takip ettiklerini ve endişeli olduklarını dile getiren Yılmaz, “KHK’ler ile kurumların kapısına kilit vuruluyor, FET֒cü oldukları gerekçesiyle insanlar gözaltına, kamu kurumlarında açığa alınıyor. Tüm bu sürecin hukuk kuralları çerçevesinde ve adil bir şekilde yapılması tek dileğimiz ancak durumun öyle olmadığını da açık bir şekilde görüyoruz. Sapla saman birbirine karışıyor, kurunun yanın da yaş da yanıyor. FET֒yle hiçbir ilgisi olmayan insanların hayatları karartılıyor” dedi.

Darbelere açık ve net bir şekilde karşı olduklarını yineleyen Yasemin Yılmaz,  Türkiye’nin DNA’larıyla oynanmaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Yaşanan bu kaotik ortamdan Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ilkelerine ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktan geçiyor” diye konuştu.

Toplantıda CHP’li kadınlar olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FET֒yle hiçbir ilgisi olmadığı halde mağdur olan kadınlarla ilgili yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.