CHP’li Okay’dan‘anayasa dersleri’

Çukurova Belediyesi’nin konuğu olarak konferans veren CHP PM üyesi Hakkı Süha Okay, Anayasa ve Başkanlık tartışmaları için “Bunlar suni gündemlerdir; Türkiye’nin asıl gündemi terör, ekonomik kriz ve işsizliktir” dedi. Okay, “Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini AKP’liler de biliyor ama gündem saptırıyorlar” diye konuştu.

CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği gibi görevler üstlenen Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş’le birlikte Çukurova’daki 4. Emekli Evinin açılışını yaptı. Emekli Evlerinin tam da sosyal demokrat anlayışa uygun bir proje olduğunu belirten Okay, emeklilere “Bu evlerde sadece maaş konularını değil, Türkiye’yi konuşun, Türkiye nereye gidiyor, kim götürüyor, niye yoksuluz, asıl bunları tartışın” diye seslendi.

ANAYASA-BAŞKANLIK SUNİ GÜNDEMLER

İnsanların yaşam endişesi taşıdığı terör dolu günlerden geçildiği halde Cumhurbaşkanı ile AKP’lilerin Başkanlık ve ‘Yeni Anayasa’ tartışmalarıyla asıl gündemi unutturmaya çalıştıklarına dikkat çeken CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay, “Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini bildikleri halde sözde anayasa ve başkanlık tartışması yapıyorlar. Tek hedefleri ‘Alo Fatih’ler ve kontrol ettikleri medya sayesinde işsizliğin, ekonomik krizin ve hayatları söndüren terörün konuşulmasını önlemek, unutturmaktır” diye konuştu.

“DENETİMSİZ-KONTROLSÜZ TEK BİR GÜǔ

AKP çevrelerinin önerdikleri Başkanlık modelinde Başkan’ı, “Meclisi feshetme, yargıçları atama, bütçeyi yapma ve basını kontrol etme” gibi yetkilendirmek istediklerine de dikkat çeken Hakkı Süha Okay, “Bu ne Amerika’daki Başkanlık ne de Fransa’daki yarı başkanlık modelinde var. Dünyanın gelişmiş ilk 20 ülkesinin 18’inde ise zaten parlamenter demokrasi var. İstedikleri denetimsiz, kontrolsüz tek bir güçtür ve bunun adı diktatörlüktür. Türkiye bu tartışmalarla gün kaybediyor; asıl sorun işsizlik ve terördür, bunları çözün” dedi.

“AMAÇ İNSANLAR BİR ARAYA GELMESİN”

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki konferansın bitiminde ayakta alkışlanan CHP PM üyesi Hakkı Süha Okay’a çiçek ve plaket takdim eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Hukuk ve siyaset dersleriyle dolu muhteşem bir konferans dinledik. Yapılan tespitlerin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu gördük” diyerek konuğuna teşekkür etti. Türkiye’nin asıl gündemine dönmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin, “Terörün amacı insanların bir araya gelmemesi ama bu halk buna izin vermeyecek” diye konuştu.