CHP’li Öztanrıöver’den “Cumhuriyet Parkı” projesi

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Çukurova Belediye Başkan A. Adayı CHP’li Murat Öztanrıöver, bu kez Mahfesığmaz mahallesindeki vatandaşlarla görüşerek, oluşturacağı “Cumhuriyet Parkları” konusunda bilgi verdi.

Metropol yaşamının eski mahalle ve mahallelilik kavramını yok ettiğini öne süren CHP’li Murat Öztanrıöver , “İnsanlar aynı binalar içerisinde birbirlerine yabancı hale gelmişlerdir. Bu olumsuzluğun en büyük sebebi mahallelerde ortak paylaşım alanlarının bulunmayışı ve mahallelilerin birlikte vakit geçirebilecekleri ortamlara sahip olmayışıdır'' dedi.

''Çukurova ilçesini yönetebilme imkânını yakaladığımızda, metropol yaşamının getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek ve Çukurova ilçe de yaşayan insanlarımızı huzurlu ve mutlu edebilmek için her mahallede bir Cumhuriyet Parkı oluşturacağız'' diyen Öztanrıövwer, şumnları kaydetti:

''Bu parkların içerisinde insanların acılarını paylaşıp, neşelerine ortak olabilecekleri mekânlar, birlikte vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar olacak. Ayrıca Cumhuriyet Parklarında günün her saatinde, mahallelilerimizin acil durumlarda müracaat edebilecekleri halk büroları, öneri ve şikâyetlerinin kayıt altına alınacağı belediye iletişim büroları,  belediye merkezinde verilen hizmetlerin verileceği seyyar belediye büroları, Atatürk kütüphaneleri, taziyeleri kabul edebilecekleri taziye salonu ve toplantı yapabilecekleri toplantı salonları oluşturacağız”