CHP’li Soner Çetin, Ufuk Tekin’le birlikte

Adana Büyükşehir Belediye başkan aday adayı CHP’li Av. Soner Çetin, basın-halkla ilişkiler ve tanıtım çalışmalarını yürütmek üzere gazeteci Ufuk Tekin’le anlaştı.

Basın dünyasının dışında AB projeleri ve Çukurova Üniversitesi’nde çeşitli görevler üstlenen gazeteci Ufuk Tekin, “Çağdaş çizgisi, tutarlı duruşu, etik değerlere verdiği önem ve enerjik yapısıyla saygı duyduğum sayın Soner Çetin’le çalışmak ve olası seçim kampanyasına katkıda bulunabilmek benim için büyük bir görev ve aynı zamanda da çok ciddi bir sorumluluk olacak” dedi.

 

DENEYİMİ VE DURUŞU

Gazeteci Ufuk Tekin’i yıllardır tanıdığını ifade eden CHP Adana Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Soner Çetin, aldıkları kararla ilgili olarak şunları söyledi:

“On beş aydır yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve partimiz CHP’nin başarısı için koşturuyoruz. Bu süreçte çok önemli ve ciddi mesafeler kaydettiğimize inanıyorum. Farklı bir aşamaya geçmek üzere olduğumuz bu süreçte deneyimli, güvenilir, birikimli ve duruşuna saygı duyduğum bir gazeteciyle çalışmak, yürüttüğümüz seçim kampanyamızı daha diri, daha etkili, daha yaygın ve daha kucaklayıcı hale getirmek istiyoruz. Ufuk Tekin birçok açıdan çok rahat iletişim kurabildiğim, güvendiğim, birikim ve deneyiminden yararlanabileceğim bir insan. Oturduk, konuştuk, plan yaptık ve hayata güzel gözlerle baktığımızı fark edince el sıkıştık.”

 

UFUK TEKİN KİMDİR?

Adana’nın Kozan ilçesinde doğan Ufuk Tekin, bir yıl Tarsus Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okuduktan sonra Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare Yüksekokulu’nu bitirdi, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara Ajans TÜBA’da muhabir olarak mesleğe başlayan Ufuk Tekin, yerel Barış gazetesinde muhabir ve şef; Cumhuriyet gazetesi Adana Bürosu’nda uzun yıllar muhabir olarak görev üstlendi. Amerika Birleşik Devletlerine giderek Missouri-Columbia Üniversitesi Kırsal Gelişim Enstitüsü’nde (International Rural Development Institute) lisans sonrası çalışma yaptı. Yeni Adana Gazetesi’nde köşe yazıları kaleme aldı, yerel Tempo ve Metro televizyonlarında programlar sundu, kurucu ortağı olduğu Lavinya Reklam Ajansı’nda metin yazarı olarak çalıştı. 1999 seçimlerinde üç siyasetçiye danışman olarak hizmet verdi. Dokuz buçuk yıl boyunca SABAH gazetesinde muhabir, istihbarat şefi ve editör olarak görev yaptı. Bu süreçte Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Vatandaşlık Bilgisi, Türkiye Ekonomisi ve Ekonomiye Giriş; Adana Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü’nde Sistem Analizi, Haber Dili ve Röportaj Teknikleri dersine girdi. Avrupa Birliği’nce kabul edilen iki ayrı projede insan hakları ve çevre duyarlılığı konularında eğitmen olarak sorumluluk aldı. www.cukurovaturk.com adlı internet sitesinde ve Polat Reklam Ajansı’nda yazar, yayın yönetmeni ve editörlük yaptı, Yurt gazetesi Adana Bürosu’nda iki ay görev ve sorumluluk üstlendi. İyi derecede İngilizce bilen Tekin evli ve İktisat’ta okuyan bir kız babası.