CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin cumhurbaşkanı adayını resmen açıkladı.

CHP grubu 110 milletvekilinin oy birliği ile Muharrem İnce’nin adaylığı için karar aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ‘Büyük Buluşma’da, partilere günlerdir üzerinde çalışılan Cumhurbaşkanı resman adayını açıklamış oldu.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasının ardından Muharrem İnce’yi kürsüye çağırmasından sonra CHP rozetini Genel Başkan Kılıçdaroğl'na teslim etti. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Muharrem İnce salondaki coşkulu kalabalığa seslendi.

İnce'nin konşumasının ana başlıkları şöyle:

“24 Haziran’da Fetret dönemi sona erecek. Bugün benim doğum günüm sevapları ile günahları ile 54 yılı geride bıraktım. Hayatımın bundan sonra milletine adayan ve çocuklarımızın geleceğinden başka bir şey düşünmeyen, tarafsız bir aday olacağım.

14 yıldır üniversite sorularını çalmışlar bunlar her şeyi çalarlar. Sınavda soruları çalan sandıkça oyu çalar. 50 bin avukat cübbelerinizi arabanızda tutun her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim Önce üniversite sorularını çaldırmayacağız sonra sandıktan oy çaldırmayacağız sonra hazineden para çaldırmayacağız” dedi. Daha sonra salona seslenen İnce “Kazanırsak Çankaya’ya mı Saray’a mı çıkalım” diye sordu. Çankaya yanıtını alan İnce, “Gençler size söz veriyorum Saray’ı bilim yuvası yapacağım.

Demokrasimiz ağır darbeler yaşadı. Demokrasiye darbe için dar ağaçları kuruldu. Gençlerimiz bu dar ağaçlarında demokrasi uğruna can verdiler. 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018’deyiz, 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evrildi. 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiler, 20 Temmuz sivil darbesini yaptılar. Buna karşı çıkan bir tek CHP oldu.

Kimse orduyu demokrasinin üzerinde gölge olarak kullanmasın. Türkiye , bugün bütün dünya ile kavgalıdır. Biz tüm komşularımızla ve dünyayla barışık olmak istiyoruz. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Ekonomi dördüncü sorunumuz. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmıştır. Mevcut yönetim rantiye için uğraşıyor. Şunu herkesin bilmesini isterim.

Duyunu Umumiye şimdi, Londra’da kurulmuş durumda. Beşinci sorun eğitim. 16 yılda 14 kez eğitim sistemi değişti. Biz vicdanı ve fikirleri hür nesiller yetiştireceğiz. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran’da Allah’ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız.

Bunlar 14 seme soruları çaldırdılar. Evlatlarım size sesleniyorum, sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Buradan uyarıyorum, sınavda soru çalan, sandıkta oyu çalar. Uyarıyorum, 50 bin avukat cübbelerinizi arabalarınızda tutun. Sizi her an YSK’nın önüne çağırabilirim. Hazineden parayı çaldırmayacağız. 24 Haziran’da cumhurbaşkanıyım, ben nereye giderim. Saraya mı, Çankaya’ya mı? Sarayı bilim yuvası yapacağım, ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim.