CHP Yüreğir’de iddialı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe Danışma Kurulu, yoğun katılımla gerçekleşti.

Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi binasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan danışma kurulunun açılışını gerçekleştiren CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, “Hep birlikte hareket edeceğiz. 93 yıllık partinin üyeleri olmak hepimiz için gurur kaynağıdır. Partimizin ve ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin 1919 yılındaki kuşatılmışlıktan farksız günler yaşadığını belirten Yüksel, “Şu anda İncirlik’te emperyalist ülkelerin uçaklarıyla, silahlarıyla varlığını görüyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceğini AKP’nin karanlık emellerine teslim etmeyeceğiz. Atatürkçülük, devrimcilik sözde kalmamalı. 14 yıldır ülke çok kötü yönetiliyor. Devlet, Güneydoğuda egemenlik yetkisini kullanamıyor. Yurtta barış, dünyada barış yerini yurtta savaş, dünyada savaşa bıraktı” diye konuştu.
Yüreğir ilçesini yönetenlerin sosyal ve siyasal açıdan halkı aç bıraktığını ifade eden Yüksel, “400 bin nüfuslu ilçemizin yok sayılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

 

“TÜRKİYE BİR DÖNÜM NOKTASINDA”

Büyük Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bin bir emekle kurduğu Cumhuriyetin tehdit altında olduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğunu vurguladı. Kurucu parti CHP’nin Cumhuriyetin ve kazanımlarının koruyucusu olduğunun altını çizen Barut, “Cumhuriyeti kastederek, ‘90 yıllık Türkiye'nin enkazını kaldırdık. Fakat altından büyük meseleler çıktı’ diyen zihniyeti kınıyorum. Cumhuriyet olmasaydı bugün hiçbirimiz olmazdık” dedi.

 

“ÜZERİNDE EN FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKEN İLÇE YÜREĞİR”

Yüreğir’in 106 mahallesi 419 bin kişilik nüfusuyla Seyhan’dan sonra Adana’nın ikinci büyük ilçesi olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Ayhan Barut ise, Yüreğir’in yoksul insanların yoğun olarak yaşadığı, işsizliğin yüksek, çarpık kentleşmenin hakim olduğu ve iktidar partisi AKP’nin yönetiminde olan tek merkez ilçe olduğunu belirtti. Barut, “­İnsanlara yoksulluk ve yokluk üzerinden yardımlarla yaklaşıp dini ögeleri de pervasızca kullanan bir siyasi partiye karşı, gerek oy potansiyeli gerek nüfusu gerek yapısı itibariyle Adana’da üzerinde en çok çalışmamız, yoğunlaşmamız gereken ilçe belki de Yüreğir” diye konuştu.

 

“YÜREĞİR’İ YENİDEN CHP’Lİ YAPALIM”

Geçmişte rahmetli Sabahattin Eşberk başkanlığında CHP’nin yönetiminde olan belediyeyi yeniden kazanmak için ilçe belediye başkan adayının doğru belirlenmesi ve sahada uzun bir zaman diliminde çalışması gerektiğini ifade eden Barut, “İlçe örgütümüzün kadın ve gençlik kollarıyla birlikte halkla iyi diyaloglar kurması ve dinamik bir çalışma performansı göstermesi gerek. Yoğun, etkili, amacına ulaşabilecek, bilimsel yönü ağır basan bir çalışma modeliyle hiç durmadan ilçe, kadın ve gençlik örgütleriyle birlikte bir çalışma sürecine girmeliyiz. İl örgütümüzde ve ilçe örgütlerimizde kurduğumuz komisyonları bu bağlamda çok önemsiyoruz. Partililerimizi bu komisyonlara katılıp CHP’nin iktidar yürüyüşüne katkı vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“YÜREĞİR SİYASET OKULUDUR”

Yüreğir’in siyaset için okul niteliğindeki bir ilçe olduğunu dile getiren Barut, kentin aktif siyasetini yapanların çoğunun Yüreğir kökenli olduğuna işaret etti. Barut, “O halde seçim kazanmak için topyekun seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. Seyhan, Çukurova ve Karataş’la birlikte Yüreğir belediyesini CHP’li yaptığımız zaman Büyükşehir belediyesi de kendiliğinden CHP’li olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

TÜMER: “HALK İÇİN HALKTAN YANA”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise örgütlerin birlikte hareket etmesiyle başarının da geleceğini vurguladı. Milletvekilleri olarak örgütlerden gelecek serzenişleri, şikayetleri olabildiğince dikkate alacaklarını belirten Tümer, “Halkın tüm kesimlerine ulaşma gayretinde oluyoruz. Yapılacak çok işimiz var. Adana’nın tüm ilçelerinde ve köylerine yapacağımız ziyaretlerde partimizi, politikamızı, halk için halktan yana olan projelerimizi paylaşmaya özen gösteriyoruz” dedi. Tümer, milletvekili olarak sokaklarda yapılacak tüm çalışmalarda yer alacağını sözlerine ekledi.

Danışma Kurulu’na ilçe başkanları, eski bakanlar, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri, danışma kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.