Çiftçiye gübre uygulaması eğitimi

Gübrelere sıkı denetimin getirilmesinden sonra Tarım İl Müdürlüğü denetimleri sıkı tutarak arazide tarla ziyaretleri yaparak çiftçilerin gübre uygulamalarını yerinde denetledi ve bilgi verdi.

Gübrelere sıkı denetimin getirilmesinden sonra Tarım İl Müdürlüğü denetimleri sıkı tutarak arazide tarla ziyaretleri yaparak çiftçilerin gübre uygulamalarını yerinde denetledi ve bilgi verdi.

Bu anlamda Kalsiyum Amonyum Nitrat Can gübrelerini atan Kuyumcular Mahallesi’ndeki buğday tarlasına ziyarette bulunan yetkililer konu hakkında ayrıntılı bilgi aktardılar. Adana İl Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin, hafta sonlarında arazileri dolaşarak gübre uygulamalarını yerinde inceliyor. Seyhan İlçesi Kuyumcular Mahallesindeki denetimleri sürdüren Müdür Tekin, ‘Uzun süredir beklenen yağmurun hafta içinde yağması ile çiftçimiz derin bir nefes almıştır. Bereketli yağmurun ardından gübre uygulamaları arazide son hızla devam etmektedir. İl ve İlçe Müdürlüğümüz personellerinin gözetimine hafta sonu da dâhil tüm hafta boyunca çiftçilerimizin gübre uygulamalarına eşlik edilmektedir’ dedi.

Müdür Tekin konu hakkında gazetemize şu açıklamalarda bulundu. ‘Bilindiği üzere e- reçete ile satışına izin verilen Kalsiyum Amonyum Nitrat CAN 21 ve CAN 26 gübrelerinin tarlaya uygulanmasına sıkı denetim getirilmiştir. Patlayıcı yapımında kullanıldığı için Bakanlar Kurulu kararı ile 8 Haziran 2016 tarihinden itibaren satış ve dağıtımı yasaklanan nitratlı gübrelerin satış ve dağıtımına bu ayın başında izin çıktı. Amonyum nitratlı gübrelerin tarımda kullanımı tamamen yasaklanırken, kalsiyum nitratlı gübrelerin e-reçete ile satışına izin verildi. Potasyum nitratlı gübrelerin satışı ise tamamen serbest bırakıldı. Yoğun bir tarım potansiyeline sahip olan ilimizde, binlerce dönüm arazide denetimli kullanımına izin verilen bu gübreler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri personelinin yanı sıra birlikler, Tarım Kredi Kooperatifi, diğer kooperatifler ve ziraat odalarında görevli personelin yanında muhtar ve azaların gözetiminde uygulanmaktadır’