Cihat Alağöz, ''Adana'da turizm fuarını gerçekleştireceğiz''

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alağöz, bugüne kadar Adana'da neden turizm fuarının gerçekleştirilmediğini ve TÜYAP'ın neden böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmadığının gerekçelerini açıklar iken bir de müjde verdi. Alağöz, '2017 yılında turizm fuarını Adana'da gerçekleştirmek adına yoğun mesai harcıyoruz. Arz talep dengesinden dolayı bugüne kadar gecikme yaşandı' dedi.

- TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alağöz, bugüne kadar Adana’da neden turizm fuarının gerçekleştirilmediğini ve TÜYAP’ın neden böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmadığının gerekçelerini açıklar iken bir de müjde verdi. Alağöz, ‘2017 yılında turizm fuarını Adana’da gerçekleştirmek adına yoğun mesai harcıyoruz. Arz talep dengesinden dolayı bugüne kadar gecikme yaşandı’ dedi.

FİZİBİLİTEMİZİ YAPIYORUZ

Gazetemizin sorularını yanıtlayan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alağöz, Adana’nın turizm alanında hamle içinde olduğunun altını çizip ‘Hep konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Turizm fuarının bugüne kadar hayata geçirilememesinin en büyük nedeni arz ve talep dengesidir. Eğer siz turizm fuarını kısır bir döngü içinde gerçekleştirir iseniz o zaman amacına ulaşmaz. Katılımcı ile ürünü ortaya koyanların buluşma noktası olan fuarlarda sektörlerin başarıya ulaşması adına siz Adana’daki otelleri yerli katılımcılarla buluşturur iseniz amacınızı fazla gerçekleştirmiş olmazsınız. Neler yapacağımızın fizibilitesini yapıyoruz’ dedi.

KAFA YORUYORUZ

Turizm fuarının gerçekleşmesinin biraz da Dünyadaki istikrarlar ve yanı başımızdaki savaş konumunun da etkili konumunun olduğunun altını çizen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alağöz, Türkiye’nin bölgedeki istikrar konumundaki durumunun biraz daha netleşmesi ile özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki dengelerin de yerine oturması ile turizmin canlanacağını belirtti. Alağöz, turizm fuarlarının sektörü canlandıracağının da altını çizip ‘Adana’da sağlık turizmi ciddi anlamda hamle yaptı. Bunu da dikkate alıyoruz. Biz TÜYAP olarak böyle bir fuarı gerçekleştirmek adına her türlü argümanlara sahibiz. Sektörün de buna hazır olması gerekiyor. Kafa yoruyoruz bunu bilin’ dedi.

HEYECAN DUYUYORUZ

Fuarcılık anlayışında TÜYAP’ın bugüne kadar deneyimlerinin ve ortaya koyduğu sonuçlarının her kesim tarafından takdir edildiğine işaret eden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alağöz, Adana’daki bugüne kadar yapılan fuarların da uluslar arası boyuta gelmesinin de sevindirici olduğunu söyledi. Turizm fuarının biraz daha ihtisas gerektiren, amacına ulaşması adına biraz daha katılımın yüksek olması ve katılımı sağlayacak etkenlerin oluşmasına bağlı olduğunu kaydeden Alağöz, ‘2017 yılının ilk aylarındayız. Önümüzdeki aylarda sizlerin karşısına turizm fuarını organize eden bir kurumun yetkilileri olarak da çıkacağız. Sizin kadar da bizler de bu noktada heyecan duyuyoruz’ ifadeleriyle görüşlerini dile getirdi.