Çıtırık, ''Devlet yönetimi ciddiyet ister''

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adana’da kurulmuş olan bölge adliye mahkemelerinin göreve başlayamayacağı ve yargı yetkisi yönünden de Gaziantep İline bağlandığı yönündeki gelişmeye tepki gösterdi.

Av. Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 26.2.2016 günlü yazısı ile bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesi teklifi üzerine, 29.02.2016 gün ve 53 sayılı HSYK Genel Kurul Kararı ile 15 ilde kurulmuş ve yargı çevreleri belirlenmiş olan bölge adliye mahkemelerinin sayısının yediye düşürülmesine ve yargı alanlarının yeniden belirlenmesine karar verildiğini ifade etti.

 

Karar uyarınca ,  Adana İlinde kurulmuş olan bölge adliye mahkemelerinin göreve başlayamayacağı ve yargı yetkisi yönünden de Gaziantep İline bağlandığının görüldüğüne vurgu yapan Av. Çıtırık,  “Bu son derece talihsiz ve üzücü bir gelişmedir. Adana nın sahipsiz olduğu ve her yönüyle gerilediği bir kez daha bu kararla ortaya çıkmıştır. Adana Milletvekilleri ve özellikle siyasi iktidar milletvekilleri gelişmelere seyirci kalmışlardır.Bölge İdare Mahkemelerinin Adana ilinde kapanması ve yetki yönünden Konya iline bağlanmasından sonra ,ikinci kez Adanamız yok sayılmıştır. Devleti yönetmek ciddi iştir, yap-boz zihniyetiyle devlet yönetilemez, yönetilirse de ülkeye ve yurttaşlara yararı olmaz. Sorumluları vicdanlarıyla baş başa bırakıyor” dedi