Çocuklarını ölü ya da diri arıyorlar

Esra Erol'un programı Adanalı kadınların 'uyanmasına' vesile oldu.

Esra Erol’un aylardır bıkmadan, usanmadan üzerine giderek Meydan Doğum Evi’nde doğan ve doğduğu gün evlatlık verildiği iddia edilen ‘kayıp çocuklar’ konusunda Adanalı kadınlar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak haklarını arıyorlar.

HASTANE YÖNETİMİ VE DOKTORDAN ŞİKÂYETÇİ

1984 yılında Meydan Doğum Evi’nde doğan Reşit Ongun’un biyolojik annesini araması ile başlayan olaylar zincirinde bütün gözler burada görev yapan Leyla Atay ve Atay ile koordineli oldukları iddia edilen doktorlara çevrilmişti. İşte bu iddialarda bulunan ve çocuğunun ölü doğmamasına rağmen ölü doğdu diyerek kendisine verilmediğini iddia eden H.K isimli kadın, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak 1995 yılının 3 Temmuz’unda hastaneye doğum için yattığını ve doğurduğu çocuğun sağ olmasına karşın kendisine öldü denildiğini iddia etti. H.K., doktor B.K ile hastane yetkililerden şikayetçi oldu.

ESRA EROL ADANALI KADINLARIN UMUDU OLDU

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyet sahibi Adanalı kadınların şikayetlerini değerlendirmeye alarak geniş çaplı bir tahkikat başlattı. Gazetemize açıklamalarda bulunan şikâyetçi kadınlardan H.K, 5 kilo ağırlığında bir çocuk dünyaya getirdiğini ve çocuğunun öldü denilerek kendisine verilmediğini yaşlı gözlerle anlatır iken, ‘Yıllardır çocuğumun sağ olduğunu ispat etmek istedim. Her defasında bunu başaramadım. Esra Erol’un programından sonra ümitlendim. İyi bir araştırma yapılır ise benim gibi kadınların çocuklarının nasıl başkalarına evlat olarak verildiği ortaya çıkar. Adalete güveniyorum’ dedi.

KİM BU LEYLA ATAY?

Bu süreçte Esra Erol’da programına yüzlerce başvuru gelmiş ve aynı hastanede doğan bebeklerinin gerçek ailelerine çocuğunuz öldü denerek başka ailelere satıldığı ve o isimin yine Leyla Atay olduğu iddia ediliyor. Reşit’i büyüten anne Kerime de, Leyla Atay ile birlikte Reşit’i hastaneden beraber çıkardıklarını söylüyor. Yayına bağlanan ve bilgiler aktaran kişiler, doğum evinden çıkarılan çocukların tümünün ardından çıkan ismin Leyla Atay olduğunu ifade ediyorlar. Öte yandan çocukların evlatlık olarak verilmesinde E.Ç isimli kişiye ait olan bir özel sağlık merkezinin de ismi geçiyor.