Çolak ve Kaymak Altın Koza ortağı

1991 yılında o günün parası ile 610 TL sermaye ile kurulan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ortak olarak yer aldığı Altın Koza A.Ş'nin toplam 33 ortağının olduğu ve bu isimler arasında Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Selahattin Çolak ile Rahmetli olan Adana eski Milletvekillerinden Muhammet Kaymak'ın da ortak olarak yer aldıkları öğrenildi.

O tarihte yüzde 51 hissesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olarak kurulan Altın Koza'da kurucu isimler arasında şu isimler yer aldılar. ‘Vaksa Vakfı, Güney Sanayi, Mustafa Şafak Eren, Demir Kamil Görgün, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Başer Holding, Ataman Fedai, Özbucak, Beşir Tan, Adana Ticaret Borsası, Şahin Sarı, Salih Zeki Kızıklı, Şemsi Ziya Algan, Emin Nusret Güleç, Mustafa Güleç, Özgür Atermit, Yılmaz Karayel, Bekir Kabasakal, Nusret Balkaroğlu, Kemal Muhlisoğlu, Mehmet Selahattin Çolak, Mehmet Emin Canatar, Mehmet Köse, Ahmet Işık, Turgay Andaç, Sıtkı Kulak, Mehmet Taşdelen, Mete Bora, Korkut Beriker, Muhammet Kaymak ve Ahmet İzler.

 

YÖNETİCİLER, ZARAR BİLANÇOSU


Altın Koza'nın bugün hissedarı olan birçok kuruluş ve isim yaşamıyor. Kapatılan Güney Sanayi ve Başer Holding gibi kuruluşlar ile Rahmetli olan hissedarların hisse payları da 1 TL ile 50 lira arasında değişiyor. Bugün Altın Koza'nın 23 Milyon 994 bin lira sermayesi içinde en büyük hissedar olan Büyükşehir Belediyesi 0,999 oranında hisse ile birinci sırada yer alıyor. Altın Koza'nın yönetim organında görev alan isimler ise şöyle sıralanıyor. ‘Halil Avşar, Ömer Güner Sazak, Yüksel Evsen, Fatih Zorba, Yaşar Pütün, Cahangir Novruzov, Ahmet Erdoğan, Yeliz Yeşilmen ve Ali Aydın' Altın Koza'nın geçmiş dönem zararı - 13 Milyon 548 bin lira iken, cari dönem zararı ise -18 Milyon 684 bin lira.