Çözün bu sıkıntıyı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde hizmet veren 950 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmenin imzalanamaması nedeniyle belediye işçilerini sıkıntı bastı. İlçe belediyelerinden toplu sözleşmelerin imzalanarak işçi adına önemli kazanımların elde edilmesini gören Büyükşehir Belediyesi çalışanları başkanlığın bu konuda özverili davranmasını istediler.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki anlaşma zemini bulamayan toplu sözleşmenin akıbeti şimdilik arabulucuya gitti. Arabulucu da eğer tarafları anlaştıramaz ise konu bu kez Yüksek Hakem Kurulu'na intikal edecek. Yüksek Hakem Kurulu kararı ile sözleşme bir şekilde işçilerin önüne konulmuş olacak.


İLÇE BELEDİYELERİ MUTLU!


Konu hakkında gazetemize bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi işçileri, toplu sözleşmenin uzamasından kaynaklanan mağduriyeti çözme adına Sendika Başkanı Zeki Eker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye seslenip ‘ilçe belediyeleri bu sorunu çözdü. Ortada mağduriyeti yaşayan bizleriz. Biran önce bu sorunu kökünden çözün' dediler.


SÖZLÜ BAŞKAN SORUNU ÇÖZER


Belediye çalışanları Başkan Hüseyin Sözlü'nün konudan fazlaca bilgi sahibi olmadığını düşündüklerini belirtip ‘Hüseyin Sözlü Başkan her zaman çalışandan yana tavır sergileyen bir başkan olmuştur. Biliyoruz ki Sayın Sözlü konuyu kökünden çözecek güce ve kudrete sahiptir. Sendikanın da işi sıkı tutmaması nedeniyle bu iş bu kadar uzadı. Mağduriyetimiz biran önce sonlandırın' çağrısında bulundular.