ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Kapılarını Açtı

Farklı konularda konunun uzmanlarını araştırıcılarla buluşturan, hem teorik bilgiler veren hem de laboratuvar ortamlarında çalışmalarını sağlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi konusunda uzman akademisyenlerin katılımı ile “Bitkilerde Uygulamalı Moleküler Markır, Gen Ekspresyonu ve Yeni Nesil Dizileme Teknolojileri Eğitimi” kursu düzenledi. 3 gün süren ve uygulamalı/teorik bilgilerin aktarıldığı kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

“Merkezin Kapıları Tüm Araştırıcıların Kullanımına Açık.”

Törenin açılışında kürsüye gelen Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, iki özel şirket ve 18 farklı üniversiteden araştırıcıların katılımıyla kursun başarılı geçmesinde emeği olanlara teşekkür ederek başladı konuşmasına. Sürekli büyüyen ve ilerleyen bilgi ve bilime paralel olarak moleküler tekniklerinde son yıllarda tarım, tıp, hayvancılık, gıda gibi pek çok alanda yeni çözüm önerileri getirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kaçar, “Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak hedeflerimizden biri bu konularda kurslar, konferanslar, yaz okulları düzenleyerek konusunda uzman araştırıcılar aracılığıyla eğitim vermek, bu konuda çalışan araştırıcıları bir araya getirmek, tartışacak ve bilgi alışverişinde bulunacak bir ortam sağlamak. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Gerek Üniversitemiz gerekse diğer tüm üniversitelerin ve kurumların araştırıcılarının kullanımına açık olan Merkezimize verdikleri maddi manevi destekleriyle her zaman yanımızda olan Rektörlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de, Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, Rektörlüğe bağlı bulunan 30’u aşkın Araştırma ve Uygulama Merkezinden biri olduğunu belirterek, “Memnuniyetle söyleyebilirim ki Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi en fazla etkinlik, en fazla başarı gösteren araştırma ve uygulama merkezimizden biri durumunda. Bugüne kadar bu merkezde görev almış tüm arkadaşlarıma, akademisyenlere, araştırıcılara, projelere katkı sağlayanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de eğitmenlere teşekkür belgesi takdim etti. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.