Çukurova Belediyesi'nin İki Kreşi Açılışa Hazırlanıyor

“Her semte bir kreş” diyerek ilk kreşi aylar önce açan Çukurova Belediyesi bir semt kreşini daha hizmete sokmak üzere. Yeşillikler ortasında yapımı süren kreşe annesi ve babası çalışan çocuklar sembolik ücretle alınacak. Başkan Soner Çetin, “Üçüncü kreş de hizmete girecek” diye müjde verdi.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden önce halka “Her Semte Bir Kreş” vaadinde bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gülen Yüzler adıyla ilkini Kasım 2014’te hizmete açtığı ilk kreşin ardından ikinci ve üçüncü semt kreşlerinin yapımını için de harekete geçmişti. Hem annesi hem de babası çalışan çocukların bakıldığı, eğitim verildiği ikinci kreşin de Barış Manço Bulvarı üzerindeki Doğal Park bitişiğinde yapımı hızla devam ediyor.  Kreş yapımını üstlenen müteahhidin, üç ayrı derslik, idari oda ve yemekhanesi de olan kreşi öngörülen süreden de erken bitirmesi bekleniyor.

“ÇUKUROVA’YI KREŞLERLE DONATACAĞIZ”

Çalışan anne-babaların yaşadığı sorunların başında, çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir kreşi uygun bedelle bulamamaları olduğuna dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’da da artık çok iyi bakım ve çok iyi eğitim veren kreşler var ama ailelerin bütçesini zorlayan rakamlar söz konusu. Belediye kreşi ise hem eğitim ve bakım açısından çok iyi hem de rakam olarak son derece uygun. O nedenle tercih ediliyoruz. İkincisi iki hafta içinde, üçüncü üç ay içinde, dört, beş, altı, yedi, sekiz ve dokuzuncu kreşlerimiz de zaman içinde peş peşe hizmete girecek, hiç kimse merak etmesin” dedi.

3-6 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARA DÖNÜK

Çukurova Belediyesi’nin parkında aylardır hizmet veren Gülen Yüzler Kreşi’nde halen 30’un üzerinde çocuğa haftada beş gün bakım, eğitim hizmeti sağlanıyor. Yeni adı Ercan Çetin Parkı olan Doğal Park’ın doğusundaki yeni kreş 50 kadar çocuğa hizmet verecek kapasitede olacak. Müteahhidin son rötuşları yaptığı ve kreşin iç tefrişine de başlanıp açılışının iki haftaya kadar yetiştirileceği belirtildi. Çukurova Belediyesi yetkilileri, yeni açılacak kreşte de aynı fiyatın geçerli olacağını ifade ettiler.