Çukurova'da 5 Ocak Konseri

Çukurova Belediyesi, Adana’nın sömürgeci güçlerin işgalinden kurtarılışının yıldönümünü halka açık büyük bir konserle kutlayacak. 5 Ocak akşamı Çukurova’da ünlü sanatçı Onur Akın tarafından büyük bir konser verilecek.

Adana’nın Fransız sömürgecilerden kurtarılışının 93’üncü yıldönümü bu yıl Çukurova’da müziğin ünlü sesi ve yorumcusu Onur Akın tarafından verilecek bir Halk Konseri ile kutlanacak. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla programa alınan konser etkinliği 5 Ocak 2016 Salı akşamı saat 19.00’da başlayacak. Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirilecek konseri isteyen her Adanalı hiçbir ücret ödemeden izleyebilecek.

ECDADA BORCUMUZ, GENÇLERE SÖZÜMÜZ VAR

Adana’nın Büyük Atatürk için çok özel anlamı olduğunu araştırmacılar ve tarihçilerin de çeşitli vesilelerle ortaya koyduğuna dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bir şehir düşünün ki o şehir ülkede Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başlatılması için bir işaret fişeği olsun, o şehir için Büyük Kurtarıcı Atatürk, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da oluşmuştur’ desin. O şehrin kurtarılması için canını veren ecdadımızın anısı önünde saygıyla eğilirken gençlere de ‘Geçmişi olmayanın geleceği olamaz’ sözünü hatırlatmak isterim” diye konuştu.