“Çukurova’da kreş ve dershane sorunu olmayacak”

Çukurova’ya kadın elinin değmesi için çaba sarfeden Av. Elif Doğan Türkmen, hemşehrilerinin evine konuk oldu.

CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Çukurova’da ev ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. Cadde, mahalle, esnaf, sokak ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Av. Türkmen, “Başlattığımız hareket inanıyoruz ki partililerimiz ve halkımızın desteği ve gayretiyle mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır” dedi.

 

Süleyman Demirel Bulvarı’nda hemşehrilerinin evine konuk olan, ziyaretinde Çukurova’nın çocuk oyun alanları, parklar, bahçeler, kebap kültürü gereği mangal yapılabilecek yeşil alanlarla donanacağını ifade eden Av. Türkmen, şunları söyledi:

 


“Hindistan’ın bilişim sektöründe dünyanın bir numarası olmasına vesile olan Metamatik Köyü, Çukurova’da da yaşam bulacak. Çocuklarımızın kreş ve dershane sorunlarına dikkatle eğileceğiz. Geleceğimizin teminatları iyi eğitim alacak. Bu sayede ülkemizin aydınlık yarınlarında etkin bireyler yetişmiş olacak. İlçemize bir de üniversite kazandırma çabasına gireceğiz. Öğrencilerimiz çağdaş kimliğe sahip öğrenci yurtlarında barınacak. Emekli ve işsizlerimiz için mahalle merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde her türlü sorun gündeme gelecek ve yerinde çözümler üretilecek. İnsana dayalı çalışmayı esas aldığımız bu yolda yatırımlarımız da insan odaklı olacak. Şikayet etmeyeceğiz, enkaz edebiyatı yapmayacağız. Çukurova'da girişimcilik ruhunu da geliştireceğiz. Kentimizde kooperatifler aracılığı ile sadece Adana’da değil tüm dünyada kabul görecek tasarım ürünlerin üretilmesini sağlayacağız. Bununla yetinmeyip üretilen ürünlerin  uluslararası arenade pazarlanmasına zemin hazırlayacağız. Genç kızlarımızı, ev kadınlarımızı ekonomiye kazandırmak için girişimcilik projeleri geliştireceğiz. İlgiye ve desteğe muhtaç kadınlarımız için kadın konuk evleri oluşturacağız. Vatandaşlarımızın acı günlerinde de yanlarında olacağız. Cenazesi olan hemşehrim her koşulda belediyeyi yanında görecek. Kuracağımız Taziye Evleri’yle de halkımızın konuk ağırlamasına destek vereceğiz. Altyapı, ulaşım, park ve bahçe sorunu diye bir şey olmayacak.”