Çukurova'da mola evi yaşamı değiştirecek…

Çukurova Belediyesi'nin Mola Evi projesi, engelleri ortadan kaldırıyor.

Çukurova Belediyesi’nin Mola Evi projesi, engelleri ortadan kaldırıyor.

Belediyeevleri Mahallesi’nde geçtiğimiz ay hizmete giren ve Türkiye’ye örnek olan Mola Evi, özellikle annelerin büyük memnuniyetiyle takdirleri toplamaya başladı.

Özel gereksinimli çocuklarını bırakıp, gönül rahatlığıyla işlerini ve ihtiyaçlarını görmeleri amacıyla kurulan mola evinde, çocukların hoşça vakit geçirmeleri için her türlü olanak bulunuyor. Ailelerin engelli çocuklarını güvenle emanet edebildiği Mola Evi, özel bireylerin sosyal becerilerini geliştirebileceği ve eğlenceli vakit geçirebileceği alanlar olarak öne çıkıyor. Ailelerin sosyal ve kültürel yaşama uyum sağlayabilmelerini, çocuklarıyla ilgilenirken yapamadıkları günlük rutin işlerini de yapabilmelerine olanağı tanıyor.

Çukurova Belediyesi’nin Mola Evi’nde psikolog, sosyal hizmetler uzmanı, çocuk gelişim uzmanı ve sağlık ekibinden oluşan kalabalık bir çalışma grubu hizmet veriyor. Aileler dışarda kişisel işleriyle uğraşmak için zaman yakalarken, özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklar ise Mola Evi’nde oyun terapileri, boyamalar, oyuncak ve oyun parklarıyla eğlenceli zaman geçirirken, tesisin hobi bahçelerinde vakit geçirerek, doğayla terapi de oluyor.

Bu çok özel tesisteki minik konuklarla birebir ilgilenen çocuk gelişim uzmanı Ebru Erdoğan, çocukların özel durumlarına göre sınıf içerisinde etkinlikler düzenlediklerini belirterek, onların güzel ve eğitici zaman geçirmelerini sağladıklarını, bu durumdan en çok anne ve babaların memnun kaldığını anlattı.

Mola Evi projesiyle engelleri bir adım daha kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, “Mola evini açmamızın amacı özel gereksinimli bireylere sahip ailelere bir mola verdirmek, nefes aldırmak, kendi hayatları ile ilgilenebilecek bir süre tanımak. Tabi bu sırada da buraya gelen çocuklarımızın özel eğitimli hocalarımız ve danışmanlarımızla güzel vakit geçirmesini ve sosyalleşmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Ailelerimiz bu hizmetten çok memnun, özellikle annelerimiz. Kendilerine zaman ayıracak bir süre buluyorlar, işlerini halledebiliyorlar. Bu anlamda çok güzel dönüşler alıyoruz” dedi.