Çukurova'da Onur Akın Coşkusu

Adana’nın Fransız işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği Onur Akın konseriyle coşkuyla kutlandı.

Kötü havaya rağmen yüzlerce kişi Türk bayraklarıyla katıldığı konserde sanatçıya eşlik etti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan değil,  31 Ekim 1918’de Adana’dan başlatılmıştır. Kitaplar artık böyle yazsın” dedi.

5 OCAK KONSERİ BAYRAKLARLA DOLDU

Fransız askerlerinin Kuvayı Milliye askerlerinin direnişi karşısında 94 yıl önce Adana’yı terk edişinin yıldönümü dolayısıyla Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde ünlü sanatçı Onur Akın tarafından muhteşem bir konser verildi. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile K.Evren Kapalı Semt Pazarındaki konser alanına akın etti. Şarkılara halaylar çekip çiftetelli oynayarak eşlik eden Adanalılara, sanatçı Onur Akın’ın yaptığı konuşma alkışlarla karşılandı. Akın, “Ne mutlu size ki Mustafa Kemal Atatürk ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü Adana’da, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ diyor. Demek ki Kurtuluş Savaşı Adana’dan başlatılmış” diye konuştu.

“KURTULUŞ SAVAŞI ADANA’DAN BAŞLADI”

Adana’da hemen her evde bir hastanın olduğu, yağmurun çiselediği, soğuğun varlığını iyiden iyiye hissettirdiği havaya rağmen Çukurova Belediyesi’nin 5 Ocak için düzenlediği Onur Akın konserine ilgi yoğundu. Konseri eşiyle birlikte vatandaşların arasında izleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sahneye çıkarak Onur Akın’a Adana’nın özel gününde geldiği için teşekkür etti, çiçek verdi. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan ve Çukurova ilçe başkanlarını da yanına alan Çetin, Kuvayı Milliyeci bir dedenin torunu olmaktan onur duyduğunu söyledi; tarihçilere de “Yazın artık Kurtuluş Savaşı Adana’dan başladı” diyerek şöyle seslendi:

“O DUYGUYU BİZİM DEDELERİMİZ VERMİŞ”

“Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, Onur Akın kardeşimizin de söylediği gibi Adana’nın apayrı bir yeri vardır. Ulu Önder Atatürk 31 Ekim 1918’de Adana’ya Yıldırım Orduları Komutanı olarak geldi. Bu memlekette 11 gün kaldı, halkla bir araya geldi ve 15 Mart 1923’te tekrar geldiği Adana’da “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ deme ihtiyacı duymuştur. Peki, bu duyguyu Büyük Önder’e kim vermiş, sizin, bizim dedelerimiz vermiş. Tarihçiler de artık şunu iyice bilmelidir ki Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan değil, 31 Ekim 1918’de Adana’dan başlatılmış ve Cumhuriyet kurulmuştur. Bize düşen bu emaneti sonsuza dek yaşatmaktır.”