Çukurova’da varoşların oluşmasına izin vermeyeceğiz

Seçim çalışmalarında dur durak bilmeyen Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Murat Öztanrıöver, Güzelyalı (Eski Göl) Mahallesinde vatandaşlarla görüşerek, villaların hemen yanı başında varoşlarda yaşayan bu vatandaşlarımızı da, belirli bir yaşam standartlarına ulaştırıp, varoşlardan kurtararak ötekileştirilmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Aday olup seçilmeleri halinde Çukurova'daki varoşlarda yaşayan vatandaşların en kısa süre içerisinde kaliteli bir yaşam standardına kavuşmaları için gerekli girişimlerde bulunup, çalışmaları başlatacağını söyleyen CHP’li Murat Öztanrıöver, “Türkiye'nin bütün büyükşehirlerinde olduğu gibi Adananın Çukurova ilçesinde de varoşlar oluşmuştur. Köylerinden iş ve daha iyi bir yaşam için, büyük umutlarla büyük şehirlere göç eden vatandaşlarımız umduklarını bulamamış, geldikleri köylere de geri dönme imkânı kalmadığından varoşlarda yaşamak zorunda kalmışlardır. AKP hükümeti burada yaşam mücadelesi veren yurttaşlarımızı, varoş ortamından kurtarmak yerine makarna, pirinç, kömür dağıtarak ve farklı yardımlar yaparak kendilerine mahkûm etmiştir” dedi.

 

CHP’li Murat Öztanrıöver, “Çukurova ilçe belediyesini yönetme imkânı bulduğumuzda varoşlarda yaşayan vatandaşlarımızın, şehrin merkezlerinde yaşamalarına rağmen, köylerindeki imkânlardan daha kötü bir durumda yaşamalarına son vereceğiz. Çukurova ilçemizde belirli bir yaşam standardın oluşmasını sağlayıp, hiçbir vatandaşımızın ötekileşmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

CHP İKTİDARINDA VATANDAŞ, VAROŞLARDAN KURTULACAK

AKP’nin oy devşirebilmek için varoşların oluşmasını müsaade ettiğini söyleyen CHP’li Öztanrıöver, “AKP, tekrar seçilmediğinde yapılan bu yardımların kesileceğini söyleyerek vatandaşları kandırmaktadır. Ancak varoşlardaki ve diğer muhtaç vatandaşlarımıza yapılan yardımlar devletin imkânları ile yapılmaktadır. CHP iktidarında, devletin imkânları ile gerçekleştirilen bu yardımlar kesinlikle kaldırılmayacaktır. CHP iktidarında yardıma muhtaç bu vatandaşlarımızın işi, aşı olması ve kimselere muhtaç olmadan yaşamaları için üretilen projeler hayata geçirilecektir. CHP’nin yurttaşlarını oy vermeye mecbur ederek değil, vatandaşlarının gönüllerini kazanarak iktidarı yakalama hedefi vardır. CHP iktidarında yaşlılarımız, özürlülerimiz ve çalışma yeterliliğine sahip olmayan vatandaşlarımız ise ömürlerinin sonuna kadar kendi çocuklarına bile muhtaç edilmeden, Türkiye cumhuriyeti devletinin güvencesi altında olacaktır” dedi.