Çukurova'dan 5 yıldızlı bakım

Çukurova Belediyesi sokak hayvanları için,Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atıyor. Giderek betonlaşan çevremizin müdavimidir sevimli sokak hayvanları. En az mahalle esnafı kadar hakimdirler orada yaşayan insanlara. Daralan açık alanlar insanlar kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Başkan Soner Çetin, sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı,halk arasında barınak olarak bilinen Hayvan Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni,bölgenin en güzel barınağına dönüştürmek için düğmeye bastı…

Güçten düşmüş,sokakta yaşayamayacak kadar çaresiz olan hayvanların denetim altında tutulması,her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının uzman veterinerler gözetiminde beslenme  çalışmalarının yapıldığı merkez, yenilenerek bölgenin en güzel ve en renkli barınağına dönüştürülüyor.Kentimiz sınırları içerisinde, sokak dostlarımıza sahip çıkan tek İlçe Belediyesi olan Çukurova Belediyesi Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi,yeni ve geniş kulübeler ve 5 yıldızlı otelleri aratmayacak  peyzaj çalışmasıyla yenileme çalışmaları başladı.Sevimli dostlarımızın daha modern ve çağdaş bir barınakta yaşam sürmeleri adına, geçtiğimiz gün inşaat çalışmasına başlanan tesis için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “ Sahipsiz hayvanlara sahip çıkmak önce insani bir görev,şimdi daha fazla sokak dostumuza doğal ortamlarında modern bir bakım hizmeti verilecek.” Diyerek doğaya ve hayvanlara karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Bugüne kadar sokak canlıları için pek çok hizmeti hayata geçiren başkan Çetin, yenilenecek barınağın tüm koşullarının Avrupa ölçeklerine çekecek. Yaklaşık 3 dönümlük bir arazide hizmet veren Rehabilitasyon Merkezi, Başkan Soner Çetin’in doğaya ve hayvanlara olan ilgisi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Revize edilen Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, sokak hayvanları için oluşturulan bu merkezler,günümüz modern kent yaşamının gereklerinden olduğunu söyleyerek, “Sahipsiz sevimli dostlarımız için göreve geldiğimizden bu yana başkanımız Soner Çetin’in talimatıyla pek çok hizmeti gerçekleştirdik.Su kabı projeleri, kuru mama,tavuk etiyle besleme,veterinerlik hizmetleri gibi pek çok çalışmayı yaptık, şimdi ise barınak olarak bilinen bu tesisimizi tepeden tırnağa yeniliyoruz. Üstelik bunu da hayvansever gurupların gözetiminde gerçekleştirerek, bir başka ilke daha yer vermiş oluyoruz.” dedi. Veteriner odası, bakım ünitesi, modern köpek kulübeleri, etrafı tel örgülerle çevrilmiş doğal yaşam alanlarının yer aldığı rehabilitasyon merkezinde sokaktan toplanan köpeklerin bakım ve rehabilitasyonlarının yapılmasının yanı sıra aşılanıp,varsa tedavilerinin de yapıldığını söyleyen Mustafa Selek, hayvanların da yaşam hakkının korunması gerekliliğini Belediye olarak sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Yenileme çalışmalarının yapıldığı Çukurova Belediyesi Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, şimdiden hayvanseverlerin ilgisini çekmiş durumda. Barınakta ki çalışmaları izleyen  gönüllü hayvanseverlerden oluşan Çukurova Besleme ve Bakım gurubu yöneticisi Deniz Karaca neredeyse her gün inşaat alanına giderek, görüş ve düşüncelerini barınak yöneticileriyle paylaşıyor ve Çukurova Belediyesi görevlilerinin kendilerini dikkate aldığı için başkan Soner Çetin’e tüm hayvanseverler adına minnet duyduklarını söyküyor. Karaca,“ Bölgenin en güzel barınağını inşa eden,gerçek hayvan ve doğasever bir belediye başkanına sahip olmaktan çok mutlu ve gururluyuz.Umarız Soner Başkanın bu hizmetleri diğer ilçe belediyelere de örnek olur,sokak hayvanları için harekete geçerler.” diyerek şükranlarını sundu.