''Çukurova Turizm Ödülleri'' sahiplerini buldu

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO), tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 3. Gerçekleştirilen ‘’3. Çukurova Turizm Ödülleri’’ sahiplerini buldu.

ADRO Başkanı İsa Akdağ, ödül töreninin açılışında, 2012 yılında kurulan ADRO’nun bölge turizminin sesi olmasının yanında sektörü harekete geçiren lokomotif kurum olduğunu daa söyledi.

Çukurova’nın Türkiye’nin  turizm açısından en zengin bölgesi olduğunu belirten Akdağ, ‘’Çukurova, Suriye, Kıbrıs ve Anadolu arasında kültürlerin  bulunduğu bir antik kentler hazinesidir’’ dedi.

‘’Çukurova turizm ödülleri aslında bizler için bir hayaldi’’ diyen Akdağ, şöyle konuştu:

‘’2013 yılında 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir etkinlik düşündük. Turizm camiasını bir çatı altında buluşturacağımızı hayal ettik.

Ve turizmin gelişmesi için  çalışan kişi ve kuruluşları ödüllendirerek bu barış ve güç birliği atmosferini yaratmak üzere işe koyulduk. Yola çıkarken imkanlarımız kısıtlıydı ama bunu başaracağımıza olan inancımız tamdı. O gün bizlere hem kapılarını hemde gönüllerini sonuna kadar açan Şirin Park otel yönetimine hayallerimizi gerçekleştirmemize vesile oldukları için ADRO adına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bir hayal ve temenni ürünü olarak başlayan  Çukurova Turizm Ödülleri töreni bu gün Türkiye’yi saran bir etkinliğe dönüştü.

Çukurova Turizm Ödülleri’ne hep birlikte sahip çıkarak turizm markası yaratmak istiyoruz. Bu markanın sürdürülebilir olması için bölgedeki tüm turizm paydaşlarının el ele vermesini bekliyoruz.’’

TUREB BAŞKANI APALI

 

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı da , turizm sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek, bu zor günlerde sektör paydaşlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bu sezon özellikle yabancı turist sayısının düşeceği yönünde sinyaller geldiğini anlatan Apalı, bu zorlu sezonda yerli turist sayısının artacağını umduklarını bildirdi. Doğu Akdeniz’in turizm açısından daha etkin bir hale gelebilecek bölge olduğuna dikkat çeken Apalı, bölgelerin tanıtımında  rehberlerle birlikte hareket edilmesini ve  düzenlenen turlarda kokartlı rehberlerin mutlaka bulunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından bu yıl 3’üncüsü verilen ‘’Çukurova Turizm Ödülleri’’ sahiplerini buldu.. Törende ödüle layık görülen kişi ve kurumlar şöyle:

    Turizm Girişimci Ödülü:                                    Hilton Antakya Müze Oteli

    Turizm Kültür ve Sanat Ödülü                          Aktüel Arkeoloji

    Turizm Tanıtım Ödülü                                       NTV (Paha Biçilmez İstanbul)

    Turizm Kültürlerarası Diyaloğ Ödülü                Türk Hava Yolları

    Turizm Emek Ödülü                                         Can Akşit

    Turizm Yayın Ödülü                                         World Travel Chanel

    Prof. Dr. Halet Çambel Ödülü                          Fatih Gülşen

    Turizm Yazarları Ödülü                                    Mehmet Güneli

    ADRO Özel Ödülü                                            Şirin Park Otel

10.  En İyi Müze Ödülü                                            Şanlıurfa Müzesi

11.  Turizm İletişim Ödülü                                       Numan Olcar

12.  Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü   Göğüsgeren Turizm

13.  Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü   Samba Turizm

14.  Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü   Merzeci Turizm

15.  Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü  Neva Turizm

16.  Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü   Tatilyum

17.  Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü   AYF Turizm

18.  Kültür Turlarında Farklı Destinasyonlar Ödülü   Güneş Turizm

19.  Çukurova Bölgesi turizm Taşımacılık Ödülü     Fidan Turizm

Ayrıca, törende Çukurova Barış Gazetesi’ne ilkeli ve tarafsız haberleri ile yayın hayatında Çukurova Bölgesinin  sesi olduğu için Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından gazetenin sahiplerinden Özcan Aladağ’a plaket verdi. Zeybek, ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin ile turizm gazetecisi Halil Tuncer’e ADRO’nun plaketini sundu.

Törene, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş,  Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, TÜRSAB Adana BYK Başkanı  Murat Şirin, ÇUKTOB Başkanı Murat Demir ile çok sayıda turizmci katıldı.