Çukurova Üniversitesi'nde dirayetli rektör arayışı

‘Nabız yoklamalarının devam ettiği Ç.Ü. Rektörlük yarışında’ üst akılın beklentisi belli oldu.

Çukurova Üniversitesi’nin yeni rektörünün belirleneceği Haziran 2016’dan önce aday olmayı düşünen isimler yavaş yavaş netleşiyor. Üniversitenin rektörünün kent ile bütünleşen ve toplumun her kesimi ile iyi ilişkiler içinde olan bir kişi olmasından yana tavır koyan üst akıl, dirayetli bir rektörün yönetici olması adına düğmeye bastı.

KÖTÜ KOKULARA SON!

Hükümetin yetkili kurulları ile uyum içinde olan, bütçesini ve tüm ihtiyaçlarını karşıladığı ilgili birimlerle uyum içinde, kentin yerel yöneticileri başta olmak üzere merkezi yönetim ile de birlikte hareket eden bir rektörün kente katkı koyacağına işaret eden üst akıl, ‘Rektör olmak adına bazı ilkelerinden uzak kalan kişi 100 bin nüfuslu bir komplekste yöneticilik yapsa ne çıkar? Çukurova Üniversitesi’nin kötü olaylarla anılıp, üniversite bünyesinden kötü kokuların geldiği bir eğitim yuvasından uzak kalmak adına ‘dirayetli rektörün’ seçilmesi gerektiğine işaret ettiler.

YÖK’E 6 İSİM GÖNDERİLECEK

Bu dönem rektörlük yarışının çetin geçeceğine işaret eden akademisyenler, hata yapmamak adına ince eleyerek sıkı dokumaya başladılar. Ak Parti’nin genel politikasından uzak kalmak adına yoğun mesai veren belirli gurupların dışında, hükümete yakın duruş sergileyen isimlerinde bu yarışta var oldukları gözlerden kaçmıyor. YÖK’e bildirilecek olan temayülden çıkacak 6 kişilik listede yer alacak rektör adaylarını titizlikle belirlemek isteyen akademisyenler, yöneticilik vasfını yitiren isimleri 6 kişilik listeye almamak adına şimdiden çalışmaya başladılar.

KİMLER REKTÖR ADAYI?

Halen Rektör olarak görev yapan Mustafa Kibar’ın karşısında adaylık yarışına çıkan 2 isim yer alıyor. Bu isimler Prof. Dr Dilek Özcengiz ve Prof. Dr. Alper Güvel. Haziran 2016’da yapılacak olan seçimlere kadar aday adayı sayısının 10’un üzerinde olması bekleniliyor. Özcengiz ve Güvel’in yaklaşan yarış öncesinde kulis çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri öğrenildi. Kibar’ın göreve geldikten sonra atama yaptığı yöneticilerle yarışa biraz daha önde başlayacağını düşündüğü ortamda Özcengiz’in aynı isimleri de ikna ettiği üniversite kulislerinde konuşulmaya başlanıldı.