Cumhur İttifakı'nda 2. Çatlak!

Yüreğir Belediyesi'nin encümen seçimlerinde HDP kökenli CHP'li meclis üyesine oy vererek Cumhur İttifakı'nın ilk çatlığının verilmesinin ardından ikinci çatlak ise Seyhan Belediyesi'nin komisyon seçimlerinde yaşandı.  Cumhur İttifakı7nın İmar Komisyonu'na aday olarak gösterdiği isimler dışında 'ben de adayım' diyerek yarışa katılan AK Partili Mustafa Aydın, grubun önerisindeki isim olan Niyazi Yüksel'den da fazla oy alarak İmar Komisyonu'na seçildi.

Yüreğir Belediyesi’nin encümen seçimlerinde HDP kökenli CHP’li meclis üyesine oy vererek Cumhur İttifakı’nın ilk çatlığının verilmesinin ardından ikinci çatlak ise Seyhan Belediyesi’nin komisyon seçimlerinde yaşandı.  Cumhur İttifakı7nın İmar Komisyonu’na aday olarak gösterdiği isimler dışında ‘ben de adayım’ diyerek yarışa katılan AK Partili Mustafa Aydın, grubun önerisindeki isim olan Niyazi Yüksel’den da fazla oy alarak İmar Komisyonu’na seçildi.
YILMAZ, ÖZÜLKÜ VE AYDIN ADAY OLDU
Seyhan Belediyesi’nde Millet İttifakı’nı oluşturan CHP’den 25, İYİ Parti’den ise 4 meclis üyesi olmak üzere toplam 29 belediye meclis üyesi yer alıyor. Cumhur İttifakı’nın AK Parti kanadında 14, MHP kanadında ise 2 belediye meclis üyesi olmak üzere toplam 16 meclis üyesi yer alıyor. İmar Komisyonu seçimlerinde Cumhur İttifakı, meclisteki sayıları oranına tekabül eden 5 kişilik İmar Komisyonu’na 2 üye önerebiliyor. Cumhur İttifakı adına grup başkanvekili Ali Coşkun ‘İmar Komisyonu’na Niyazi Yüksel ile Şule Özülkü’yü’ aday olarak önerdiler.
AYDIN’A MİLLET İTTİFAKI 12 OY VERDİ
Bu önerilen iki aday haricinde AK Partili Mustafa Aydın, belediye meclis kanununun ‘her belediye meclis üyesi bireysel olarak komisyonlara aday olabilir’ amir hükümlerinin kendisine tanıdığı yetkiyle aday olduğunu belirterek seçimlere katıldı. Yapılan seçimlerde Cumhur İttfakı’nın önerisinde yer alan Niyazi Yüksel 22, Şule Özülkü 28 oy alırken, öneri dışında aday olan Mustafa Aydın ise 28 oy aldı. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adaylarından Niyazi Yılmaz saf dışı kalırken, hariçten aday olan Mustafa Aydın imar komisyonuna seçilen isim oldu.
ÖNCEDEN GÖRÜŞÜLMÜŞ ADAYLIK YORUMU
Grup önerisinin dışında aday olan AK Partili Mustafa Aydın, Cumhur İttifakı’na mensup 16 meclis üyesinin dışında Millet İttifakı’na mensup 12 meclis üyesinin de oyunu alarak böylelikle oy sayısını 28’e yükseltip komisyona seçilmiş oldu. Bu sonuçlar AK Partili meclis üyelerinde soğuk duş etkisi yarattı. Mustafa Aydın’ın Millet İttifakı’ndan 12 oy almasını Cumhur İttifakı üyeleri “Bu adaylık anlık bir gelişme olamaz. Seçimler öncesinde görüşmüşlük yaşandığını düşünüyoruz. Millet İttifakı’nın üyelerinin oy vereceğinden emin olduğu için Mustafa Aydın’ın aday olduğunu düşünüyoruz” ifadeleriyle konuya yaklaştılar.