Cumhurbaşkanımızın haberi yokmuş

Adana Hafif Raylı Sistemin Ulaştırma Bakanlığı'na devri konusunu Cumhurbaşkanı ile görüşen Başkan Karalar açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dün başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı oturumunda meclis üyelerini bilgilendirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen diyalogu anlattı. Karalar, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin Ulaştırma Bakanlığı’na devri ve 2.Etabının yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinin olmadığını kendisine söylediğini meclis üyelerine aktardı.
ULAŞTIRMA BAKANINI YANINA ÇAĞIRDI
Başkan Zeydan Karalar, açılışlar ve temel atma törenleri için Adana’ya gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Hafif Raylı Sistem konusunu söyledi. Bana tamamını devir almamızı mı istiyorsunuz? diye sordu. Bende kendisine ‘Evet efendim’ dedim. Ancak bu arada 2.Hattını da yapalım diyerek istirhamda bulundum. ‘Haberim yok’ dedi. Ulaştırma Bakanını yanına çağırdı. Bakan Bey ‘Daha yakın zamanda Devlet Bahçeli Köprüsü’nü devir aldık’ dedi. Sanki bu nereden çıktı der gibiydi. Ben bir kez Ankara’ya giden ve imzalanmayan 2.Etap konusunda ısrarcı oldum.” Dedi.
DEMİRDAĞ SORUNLARA PARMAK BASTI
Dün toplanan belediye meclis oturumunda gündem dışı söz alan MHP’li Cemal Demirdağ, Lezzet Festivali’nin Adana’ya yakıştığını ve şehrin tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi. Demirdağ, bisiklet ve motosikletlerin kentte sayısının arttığını ve trafik kazalarına neden olduğunu belirterek geri kalmış mahallelerde bisiklet yolu yapılmasını istedi. Zengin mahallelere yapılan bisiklet yollarının sadece spor amaçlı kullanıldığına işaret etti. Şehrin yenilenmesi adına  ortak ve örnek mahalleler seçilerek evlerin dış boyalarının yapılmasını da öneren Demirdağ, seyyar satıcı işgalleri ile kaldırımların işgalleri konusunda da acilen çalışma başlatılmasını istedi.
GÜLAÇTI VE SEYHAN’DAN DEĞERLENDİRME
Ak Parti adına söz alan Ozan Gülaçtı, Cumhurbaşkanının Adana’ya gelişini değerlendirip yapılan yatırımları tekrarladı. Lezzet Festivalinin de kente önemli bir hizmet olduğunun altını çizdi. CHP’li Serdar Seyhan ise kente yapılacak olan her hizmette kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ve destek verdiklerini belirtip “Yatırımların karşısında olmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Bizi de böyle bir tarafa hapsetmek doğru bir davranış olmaz. Sayın Cumhurbaşkanının Adana ziyaretleri ve Lezzet Festivaline katılımından da ayrıca Adanalılar memnun oldular. Tıpkı bizim olduğumuz gibi” dedi.
RECAİ MERCİMEK’TEN SORULAR
İYİ Parti adına söz alan Recai Mercimek, Adana’da Zeydan Karalar’ın bu döneminden sonra bir dönem daha belediye başkanlığı yapmasının gerekliliğine vurgu yaptığı konuşmada sorunlara ait görüşlerini dile getirip idareye de sorular yöneltti. Mercimek, şehir stadyumunun yıkılan yerine Millet Bahçesi yapılacağını bildiklerini ve bu konuda bir önerinin gelip gelmediğini sorduğu konuşmasında, Galeria Bölgesi’nin 160 bin m2’lik alanının daha iyi kullanılması adına burada bir çalışmanın başlatılmasını önerdi. İnönü Parkı’nın akıbetini de soran Mercimek, trafikte cambaza bak cambaza şeklinde hareket edilen bölgeleri de Karalar’ın dikkatine sundu.